Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αυστηρή κριτική Χρυσοχοΐδη στις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου

Την συμφωνία του με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αποτιμώντας, εν συντομία, την κατάσταση της χώρας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «εξαιτίας και δικών μας πολιτικών, καταστράφηκαν η εργασία και η παραγωγή». Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της χώρας συνίσταται στην έλλειψη παραγωγής και ανταγωνιστικότητας, καθώς και στην καταστροφή της εργασίας που αντικαταστάθηκε με την απασχόληση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης και σε πλευρές της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τόνισε την καλή πορεία απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η οποία για το τρέχον έτος υπερέβη και τους στόχους του Μνημονίου, ωστόσο αναφερόμενος στην γενική πολιτική αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΣΟΚ και κάνοντας λόγο για ύφεση, ανεργία και διπλασιασμό των φτωχών είπε ότι «η πολιτική μας δεν φέρνει αποτελέσματα».

«Χρειαζόμαστε παραγωγή και βιομηχανία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να καταρρεύσει και να αποδυναμωθεί γεωστρατηγικά.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «ουδείς δικαιούται να απεμπολήσει κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 ετών».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό τοπίο ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι νέοι «μη προνομιούχοι» είναι οι «επισφαλείς» άνθρωποι, καθώς σε όλη την Ευρώπη κυριαρχεί ο μονόδρομος των αγορών.

Συμπλήρωσε ότι ενώ μεταπολεμικά η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, από το 1975 και μετά κυριάρχησε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός με την παγκοσμιοποίηση και «οι σοσιαλιστές κυβέρνησαν ως δεξιοί».

«Η κρίση του 2008 μάς βρήκε απροετοίμαστους, το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει, γιατί δεν διεκδικεί τον ρόλο του, που είναι η σύνδεση με την κοινωνία και η σύνθεση των απόψεων» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι η παράταξη «χάνει την μαζική συλλογική της έκφραση και αποπροσανατολίζεται».

Είπε ακόμη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει από την βάση του Κινήματος, ανέφερε ότι το Κίνημα πρέπει να απορρίψει ορισμένες πολιτικές του, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί να υποστεί «ακόμα και την ταπείνωση της αποδοκιμασίας και την έκφραση της οργής των πολιτών» και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι απαιτείται η διατύπωση από το Κίνημα μιας νέας πρότασης με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα από την αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου