Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πειθαρχική δίωξη των Πεπόνη – Μουζακίτη εξετάζει ο Παπαϊωάννου

Το φάκελο με τα υπομνήματα και τις ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, Νίκου Παντελή, όπως και τις καταθέσεις συνεργατών των δύο οικονομικών εισαγγελέων μελετά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
 
Ο κ. Παπαϊωάννου εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει.
 
Ακόμη εξετάζει εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη χθεσινή δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».
 
Παράλληλα, διερευνάται από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης το κατά πόσο θα προωθηθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους, ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου