Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

O Συμεών Κεδίκογλου συνυπογράφει την πρόταση νόμου που έρχεται...


O Συμεών Κεδίκογλου συνυπογράφει την πρόταση νόμου που έρχεται με πρωτοβουλία του τέως Προέδρου της Βουλής Α. Κακλαμάνη.
Όπως αναφέρεται, κανένας απατεώνας και καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν καταγράφει στη δήλωση πόθεν έσχες τα προϊόντα των εγκληματικών του δραστηριοτήτων.
Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιχειρείται έλεγχος όχι μόνο του πόθεν αλλά πρωτίστως του έσχες. Έτσι, επιβάλλεται αναδρομικός έλεγχος προσώπων που άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974, και επιπλέον για τους υπόχρεους σε δήλωση (βουλευτές, δημόσιους λειτουργούς), προβλέπεται σύγκριση των περιουσιακών τους στοιχείων, ώστε όσα από αυτά δεν δικαιολογούνται ή δεν είχαν δηλωθεί να κατάσχονται υπέρ του δημοσίου. Για τον έλεγχο προβλέπονται όλα τα σύγχρονα στη διάθεσή μας μέσα και ποινικές κυρώσεις για όσους συμπράττουν σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Με την συγκεκριμένη πρόταση νόμου ελπίζουμε να μπει τέλος στην συλλήβδην αμφισβήτηση ακόμα και πολύ νέων βουλευτών, καθώς καθιστά απολύτως διαφανή και αποτελεσματική την εφαρμογή του νόμου για το «πόθεν έσχες». Άλλωστε ο βουλευτής είχε από καιρό και από του βήματος της Βουλής αναφερθεί στην ανάγκη ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών.

Eπισυνάπτεται η πρόταση νόμου.

Σας επισυνάπτουμε για το αρχείο σας και φωτογραφικό υλικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου