Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη στάση της Εταιρίας Lafarge διότι η διοίκηση δεν επέτρεψε να περιηγηθούν και να εποπτεύσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου εργάζονται οι υπάλληλοι Γραφείου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας θέλοντας να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο και τις παρερμηνείες σχετικά με τα ΒΑΕ, διενέργησε επισκέψεις σε συνεννόηση με την επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών του υπ. Εργασίας, στους χώρους των εργοστασίων.
Επικεφαλής της επιτροπής ήταν ο Πρόεδρος κ. Θ. Κωνσταντινίδης και με την παρουσία του μέλους κ. Ανδρέα Κολλά και του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Χαντζιάρα Ευάγγελου, επισκέφθηκαν το πρώτο εργοστασιακό χώρο (ΑΓΕΤ-ΒΟΛΟΣ) όπου και δεν τους επετράπη η είσοδος.
Η παρακώλυση της επιτροπής να διαπιστώσει η ίδια τις συνθήκες εργασίας σε μια βαριά βιομηχανία όπως είναι τα τσιμεντάδικα και για τους εργαζόμενους των γραφείων, γεννά εύλογα ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της, όταν η ίδια η εταιρία διατυμπανίζει παντού πως σέβεται τους νόμους και τα θεσμικά όργανα που καλούνται να τους εφαρμόσουν

Για το Δ.Σ.   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου