Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Συσσίτιο από τον ΔΟΠΑΧ

Με την αφορμή των Αποκριών και βάσει του σχετικού αρχείου περιπτώσεων ενδεών συμπολιτών που διατηρεί η Υπηρεσία Δημοτικής Κοινωνικής Πρόνοιας, χθες (Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου) στο χώρο του Δημοτικού Οργανισμού Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΑΧ),
στο πρώην ΠΙΚΠΑ, διοργανώθηκε συσσίτιο για περίπου 300 άπορους συνδημότες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Ο ΔΟΠΑΧ αγόρασε το κρέας ενώ εξοικονόμησε το κριθαράκι από τη Misko, το ψωμί από τους φούρνους των Άκη Βούργια, Γιάννη Βούλγαρη, Βασίλη Μαλέσιου, Τάσου Μπαλτά, Ελένης Μπασούκου, Συμεών Παπασταύρου, Νίκου Τέλειου, Διαμαντή Τσαμπάση, Νίκου Φουσέκα (Χαλκίδα), Νίκου Τσαρδακλή, Δήμου Τσατάλμπαση (Ν. Λάμψακος) και Γιάννη Μπαρίτα (Αγ. Νικόλαος/Μπούρτζι) και το κρασί από την εταιρεία Μαλαματίνα. Η ετοιμασία του φαγητού και η διανομή των πακέτων στους δικαιούχους, έγινε με την εθελοντική συμμετοχή μελών της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Χαλκίδας (ΑΜΛΕΧ).
Η πρόεδρος Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού και τα μέλη της διοίκησης του ΔΟΠΑΧ, γνωρίζοντας τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες σ’ αυτήν την μεγάλη κρίση, εξετάζουν τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να υπάρξουν ώστε αυτή η προσπάθεια να επαναλαμβάνεται και τακτικότερα και με περισσότερους αποδέκτες.
1. Το στρώσιμο του πάγκου εργασίας, ώστε να ‘ναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των δικαιούχων του συσσιτίου, απόρων συνδημοτών. Μεταξύ των άλλων, διακρίνεται και ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας, Γιάννης Μανωλάκης.
 
2. Την προετοιμασία του γεύματος (κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι) και τη διανομή των πακέτων, ανέλαβε εθελοντικά η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας. Τρία από τα μέλη της, οι Χάρης Καραμάντουλας, Θανάσης Κύριλλος και Νίκος Φωτόπουλος (οι δύο πρώτοι είναι και δημοτικοί υπάλληλοι), πάνω από τα καζάνια, επί τω έργω.

3. Η ώρα της προσφοράς. Με την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προστασίας και Αλληλεγγύης, Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού να επιμελείται τη διανομή των πακέτων, με την πρέπουσα φροντίδα και ευγένεια.

4. Επί τόπου, ένας πρώτος απολογισμός. Για να μετρηθούν οι ανάγκες και οι δυνατότητες, να αναζητηθούν τα περιθώρια ώστε αυτή η προσπάθεια να μπορέσει να πάρει τακτικότερο χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου