Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στ. Οικονομέα Θα αγωνιστώ το ΠΑΣΟΚ να μην αποχωρήσει από τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες βράδυ η Στ. Οικονομέα σχετικά με όσα φαίνεται που έγινα στην συνεδρίαση της ΝΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Όπως γράψαμε χθες κάτι δεν παει καλά διαβάστε την δήλωση της κ. Οικονομέα και αν εμείς σήμερα γράψουμε σχόλιο μην πείτε στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι φαντασίες μας κ.α. 
Η Δήλωση
Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ, ενόψει των διαδικασιών που έχει βάλει το κόμμα για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Δυστυχώς όμως, από χθες το βράδυ γίναμε και πάλι μάρτυρες απαράδεκτων επιλεκτικών διαρροών στον τύπο για το τι και πως ειπώθηκε μέσα σε  μια κορυφαία κομματική διαδικασία.


Επειδή η ιστορία του καθένα μας χαρακτηρίζεται από την στάση του απέναντι στο κόμμα και τους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, είμαι υποχρεωμένη να δηλώσω, ότι όσα γράφονται σε Blog καθώς και η σημερινή ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, δεν με εκφράζουν. Οι ανώνυμες διαρροές  στο συγκεκριμένο Blog, έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν -άραγε από ποιους;- τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους.
 Αν οι διαρροές αυτές, είχαν στόχο την μεθόδευση ώστε να γραφτεί  η συγκεκριμένη  ανακοίνωση της ΝΕ, ότι δηλαδή υπήρξε συμφωνία στο όργανο απέτυχε. Δηλώνω ότι είμαι αντίθετη με το περιεχόμενο της δήλωσης και κυρίως ως προς στο σημείο «Η ψήφιση από τη Βουλή της δρομολόγησης της νέας δανειακής σύμβασης ήταν μια θετική εξέλιξη, η οποία δεν αποτελεί τον τερματισμό, αλλά την αφετηρία μιας σοβαρής προσπάθειας για την χώρα». Καθότι διαφωνώ και αγανακτώ με όλα όσα επιβάλλονται στην χώρα μας από τους Ευρωπαίους «συμμάχους μας»
Ποτέ δεν δείλιασα να πού τις απόψεις μου οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος.
Δεν με ενδιαφέρει η στάση που κρατούν οι δανειστές, οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι». Αυτοί απέδειξαν περίτρανα στον ελληνικό λαό ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη που οραματίζονται οι λαοί της. Είναι, ακριβώς, η Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει. Αυτοί απέδειξαν, πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη που αποκομίζουν στην πλάτη των πιο αδύναμων κρατών και των πιο αδύναμων στρωμάτων. Αν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας δεν είναι ικανοί να δουν τα δομικά προβλήματα της Ευρώπης, τότε ίσως είναι προτιμότερο όλοι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί να γυρίσουμε στα Εθνικά μας νομίσματα και αυτή την πολιτική θέση στήριξα χθες. Παρά την παραπληροφόρηση που γράφεται σε blog ανάμεσα σε πολιτικές αναρτήσεις και τσόντες.
Πρωτίστως βέβαια με  ενδιαφέρει, η στάση της παράταξης μου και γι αυτή θα αγωνιστώ. Θα αγωνιστώ το ΠΑΣΟΚ να μην αποχωρήσει  από τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του, γιατί έχει υποχρέωση να στηρίξει τα κοινωνικά στρώματα που το ανέδειξαν σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη και για την έκφραση των οποίων δημιουργήθηκε.
Η ανακοίνωση μου αυτή ενδεχομένως κάποιους να δυσαρεστήσει. Σε θέματα, όμως, αρχών, αξιών, αξιοπρέπειας και συνείδησης δεν χωρούν ούτε συμβιβασμοί ούτε σιωπή ούτε προσωπικές – ιδιοτελείς στρατηγικές.
Στόχος μου είναι, να ξανασυναντηθούμε με τα κοινωνικά κινήματα να πάρουμε τις αποστάσεις, να καταγγείλουμε και να αποβάλουμε από τις τάξεις του κινήματος μας, τους ιδιοτελείς θεσιθήρες, τους επίορκους, όσους έκδηλα και παράνομα πλούτισαν,  σε βάρος του ελληνικού λαού.
Τέλος λυπάμαι που στην χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν ελάχιστοι σύντροφοι να στηρίξουν τις θέσεις και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


3 σχόλια:

  1. Είχα τα κότσια οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΝΟΕΣ. ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΙ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π.Χ. Η ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ! ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΩΡΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΟΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ. Ν Τ Ρ Ο Π Η!

    ΑπάντησηΔιαγραφή