Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Βενιζέλου, αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που ενδέχεται να μετατεθεί για τις 10-11 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Πάντως, αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν αναφορικά με τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ότι «δεν είναι σωστό να κατεβάζεις ένα κόμμα εξουσίας στις εκλογές προεξοφλώντας ότι θα χάσει, κυρίως όταν έχεις έρθει σε συμφωνία με τον μελλοντικό του αρχηγό».

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε στον Real FM «ότι δεν μπορώ να δεχθώ εκ των προτέρων ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ», ενώ η Λούκα Κατσέλη είπε ότι «ο Λοβέρδος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

Από την πλευρά Βενιζέλου δεν έγινε κανένα σχόλιο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας δεν είχε συνεννοηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πριν από τη διατύπωσή τους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς του θα αρχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών που είναι απαραίτητες προκειμένου αυτή να επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Πάντως, θεωρείται πιθανή η μετάθεση κατά μία εβδομάδα της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Δηλαδή, αντί για τις 3-4 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαρτίου. Τη σχετική απόφαση θα λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με αντικείμενο την προετοιμασία της Συνδιάσκεψης και τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή ηγεσίας τονίστηκε ότι δεν είναι έτοιμα τα πολιτικά κείμενα, ενώ υπάρχουν προβλήματα λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που οφείλονται στην καθυστέρηση της χρηματοδότησής του, καθώς τα κονδύλια μπλοκάρονται από τις τράπεζες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου