Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βενιζελικοί θέλουν το δαχτυλίδι χωρίς πολλά πολλά

Είναι κοινό μυστικό ότι οι Βενιζελικοί αποφεύγουν τις εσωκομματικές κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι. 
H «βάση» του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ακούει για Μπενίτο, και λοιπούς εκσυγχρονιστές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Είτε μας βολεύει είτε όχι. Και γι΄αυτό το λόγο, ο Μπενίτο προσπαθεί να πάει την μάχη της διαδοχής σε κάτι πιο «κλειστό» και «ελεγχόμενο».

Γιατί άραγε; Γιατί υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που ζητούν λύσεις...
Ζήτημα 1ον: Δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι η υποψηφιότητα Βαγγέλη Βενιζέλου θα συγκεντρώσει ένα (1) εκατομμύριο ψήφους. Τολμώ να πω ούτε μισό (του μισού, ώ μισό). 

Το πρώτο ζήτημα θα κλιθεί να το λύσει μετά την "εκλογή" του.
Ζήτημα 2ον: Η «βάση» του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έπαψε να είναι κομματική. Παραμένει πιστή στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη,  με όραμα ένα πατριωτικό-κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια πως λέμε «εκσυγχρονιστικό»; ε, καμία σχέση!

Το δεύτερο ζήτημα θα  το λύσει μετά την εκλογή του με το "Μανιφέστο" Λοβέρδου.

Ζήτημα 3ον: Το πόσο κομματική είναι δεν το κατάλαβε ούτε ο Γιωργάκης. Και αυτή η βάση είναι που τον περιμένει στην γωνία και έχει αρχίσει να ψιθυρίζει, αν αρχίσει να μιλάει, ο ΓΑΠ θα καταλάβει τι πάει να πει βερίκοκο !!!.

Το τρίτο ζήτημα θα λυθεί μετά τις εκλογές μεταξύ ΓΑΠ και βάσης. 
Ζήτημα 4ον: Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, ο Ευάγγελος θα δώσει σκληρή μάχη με το…«λευκό». Τόσο λευκό που ούτε ο Όλυμπος δεν είναι τόσο κατάλευκος!!! Η κομματική βάση είναι στα κάγκελα και διψάει για καψώνια.

Το τέταρτο ζήτημα  πρέπει να λυθεί τώρα και είναι το αγκάθι, γιατί μετά τις εκλογές το τόσο λευκό θα είναι φάντασμα.
Ζήτημα 5ον: Αυτό το ξέρει ο Μπενίτο και θέλει "αντίπαλο" , αλλά τον φοβίζει μήπως η βάση πάει πάνω στον "αντίπαλο" και γίνει της Αννίτας το παρατράγουδο και το δακτυλίδι βρεθεί αλλού!!!
Το πέμπτο ζήτημα θα λυθεί με, Τι μου δίνεις; Τι μου εξασφαλίζεις;
Ζήτημα 6ον: Ο Μπενίτο ξέρει ότι οι δικοί του δεν είναι μουτσαχεντίν όπως οι ΠΑΣΟΚΟΙ και οι οποίοι δεν θα τραγουδήσουν το "θυσιάστηκα για σένα θυσιάστηκα" προκειμένου να διασφαλίσουν τις κάλπες. Και δεν θέλει να συνδέσει την εκλογή του στην Προεδρία με κωμικοτραγικά περιστατικά απ΄άκρου σ΄άκρου της Ελλάδος;

Το έκτο ζήτημα πάει παράδεισο  αν λυθεί το έκτο.
Ζήτημα 7ον: Τώρα καταλαβαίνει ότι ουδέποτε έγινε αποδεκτός από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και αυτό προβληματίζει!!!


Το έβδομο ζήτημα θα το λύσει μετά τις εκλογές πακέτο με το δεύτερο.
Ζήτημα 8ον: Ο Μπένι τα πάει πολύ καλύτερα με τους «μηχανισμούς» παρά με τις ανοιχτές διαδικασίες…και αυτό τον φέρνει σε αντίθεση με την βάση

Το όγδοο ζήτημα θα πάει "πακέτο" μαζί με το δεύτερο και το έκτο. 

Συμπέρασμα: Μετά τις εκλογές ΠΑΣΟΚ Δεν θα υπάρχει!!!
Το τίμημα για την εμπλοκή της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως σαν τριτοκοσμική χώρα, η εξαθλίωση του ελληνικού λαού και το πάγωμα του χαμόγελου του, θα πληρωθεί πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου