Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βενιζελικοί φοβούνται ότι ο Μπένι μπορεί να γίνει… Ντόρα!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Βενιζελικό στρατόπεδο. Ενώ ο ίδιος ο Βενιζέλος από χθες διαμηνύει ότι ακόμα και αν είναι ο μόνος υποψήφιος θα ζητήσει η εκλογή να γίνει από τη βάση, βουλευτές και στελέχη του δικού του κλίματος, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αναγκαιότητα η εκλογή του νέου Προέδρου να γίνει από άλλο εκλογικό σώμα.
Επικαλούμενοι την δύσκολη κατάσταση, προτείνουν ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παρακαμφθεί το καταστατικό και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προέλθει από ένα διευρυμένο Συνέδριο, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι ο τρόπος εκλογής είναι μέσον και όχι σκοπός.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται βουλευτές και στελέχη φίλα προσκείμενα στον Ευ. Βενιζέλο, ενώ η σχετική επιχειρηματολογία δημοσιοποιήθηκε από την κοινή επιστολή των επτά υφυπουργών, των κ. Μάρκου Μπόλαρη, Θάνου Μωραΐτη, Μανώλη Οθωνα, Γιάννη Δριβελέγκα, Γιώργου Πεταλωτή, Φίλιππου Σαχινίδη και Σωκράτη Ξυνίδη, οι οποίοι θεωρείται βέβαιο ότι θα ταχθούν στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών.

Ορισμένοι όμως συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, εκτιμούν ότι με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων για τις οποίες δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου ενδεχομένως να γίνει μπούμερανγκ.

Να δημιουργήσει δηλαδή την εντύπωση ότι ο Βενιζέλος φοβάται την εκλογή από τη βάση, κάτι που θα προκαλέσει πρόβλημα στον υπουργό Οικονομικών.

Οι ίδιοι (συνεργάτες) προτείνουν στον Βενιζέλο να επέμβει προσωπικά για να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο μη προσφυγής στη βάση, φοβούμενοι ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να υπάρξουν συνειρμοί και συσχετίσεις με την πορεία της… Ντόρας στην εσωκομματική αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2009.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου