Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος

Με επιστολή του προς το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ασκώντας έντονη και σκληρή κριτική κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
αλλά και υπουργούς του κόμματος κάνει λόγο για «λανθασμένες επιλογές, φοβικά σύνδρομα και επιλογή ενός αδύναμου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα».
Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος στρέφει τα βέλη του κατά υπουργών που όπως επισημαίνει στην επιστολή του  «θεώρησαν το μνημόνιο κάτι σαν το ευαγγέλιο» και τονίζει ότι το «κόψιμο μισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, διάλυση εργατικής νομοθεσίας, ακρίβεια, εκτίναξη της ανεργίας, ύφεση και μια χώρα όχι στην άκρη του γκρεμού αλλά σε ελεύθερη πτώση».
Επίσης καταφέρεται κατά του Γ. Παπανδρέου και την απόφασή του να παραδώσει την εξουσία, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή «κάτω από τον ωμό εκβιασμό μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησαν, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς. Η ακυβερνησία απέκτησε ονοματεπώνυμο. Οι αγορές είχαν πλέον τον εκπρόσωπο τους στη θέση ευθύνης του Πρωθυπουργού στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.  Η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί την ταφόπλακα κάθε ελπίδας του ελληνικού λαού καθώς πέρα και έξω από τα εκβιαστικά διλλήματα που τέθηκαν αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρο ότι αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν καμία λύση απλά να παρατείνουν το μαρτύριο των πολιτών αυτής της χώρας».
Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι νοιώθει προδομένος «γιατί με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανα μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου».
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου