Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το Νέο πολιτικό σχήμα από Κατσέλη-Καστανίδη, είναι εδώ...


Το νέο πολιτικό σχήμα των Κατσέλη-Καστανίδη έχει ήδη δρομολογηθεί και επισπεύδεται. Μετά από τις δηλώσεις Λοβέρδου φαίνεται ότι πολλά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πιθανό να πίστευαν στον από μηχανής θεό, άρχισαν να λένε «αργείτε». Από εκεί που έλεγαν στην Λούκα και τον Καστανίδη «…θα δούμε…, …θέλει προσοχή, ..Μα το ΠΑΣΟΚ να το αφήσουμε στα χέρια τους..», από χθες άρχισαν να τηλεφωνούν και να λένε αργήσατε κάντε γρήγορα....

Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλούν για απαξίωση του κόμματος. Με τις δηλώσεις Βενιζέλου ότι «δεν τον ενδιαφέρει ακόμη το κόμμα και ότι αυτός έχει δουλειά στο υπουργείο» θέλοντας να δείξει το πατριωτικό προφίλ και οι δηλώσεις Λοβέρδου τις αξιολογούν ως ταφόπλακα του κόμματος.
«Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμματα εξουσίας, σπεύδει πριν ακόμη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, να αποδεχθεί την ήττα του». Λένε χαρακτηριστικά και συνεχίζουν . ..
«Μια πολιτική συμπεριφορά, που συνήθως παρατηρείται στα μικρά κόμματα, τα οποία επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως… συμπλήρωμα εξουσίας για ένα από τα μεγάλα». Και προσθέτουν «είναι δυνατό το έργο στο υπουργείο να είναι σημαντικότερο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Αυτό δεν οδηγεί στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ» Ας κάτσει υπουργός αν αξιολογεί ποιο σημαντικό αυτό; Συνεχίζουν, μήπως το δίδυμο Βενιζέλου – Λοβέρδου έχουν ουσιαστικά «διασφαλίζει» στο ΠΑΣΟΚ το ρόλο να συνεχίσει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, από από θέση μειοψηφούντος κυβερνητικού εταίρου; Και αν το κάνουν σκόπιμα έχει καλώς, αυτή είναι η ιδεολογία τους. Αν όμως το κάνουν από βλακεία είναι διπλά επικίνδυνοι.
Τα παραπάνω δύο γεγονότα που συνέβηκαν την βδομάδα αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυσπείρωση στη βάση του ΠΑΣΟΚ, και να πιέζουν την Λούκα να κάνει γρήγορα.
Τα σενάρια για την ηγεσία του νέου κόμματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια το νέο κόμμα θα έχουμε Δυαρχία με επικεφαλής την Κατσέλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Καστανίδη και υπεύθυνο οργανωτικού τον Λάμπρο Μίχο. Το νέο κόμμα θα στελεχώσουν περισσότεροι από  11 από τους 22 διαγραφέντες βουλευτές που πολλοί βέβαια μιλούν τώρα πλέον για περισσότερους από 20, ενώ το στοίχημα λένε θα παιχτεί με την σταδιακή ένταξη μη διαγραμμένων βουλευτών και με την ένταξη 2 με 3 Ευρωβουλευτών στην αρχή που αυτό παραμένει το ζητούμενο.  

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει ότι στο νέο κόμμα θα υπάρξει μαζικοί εισαγωγή τοπικών οργανώσεων της Β’ Αθήνας. Καθώς και πλήθος Γραμματέων των ΝΕ και ΠΕ ειδικά της Νότιας Ελλάδας.
Ο αριθμός των μελών του Εθνικού συμβουλίου που πρόκειται να ενταχθούν ξεπερνά τα 120 άτομα ενώ ζυμώσεις υπάρχουν και για πολλούς δημάρχους.
Ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται, καθώς διαφαίνεται συμφωνία με πολλούς εκ των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που προτίθενται να στηρίξουν μία τέτοια επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου