Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΑΛΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΩΡΑΡΙΑ

Σχόλιο όταν εδώ κατεβάζουν τα σώβρακα - το πόσο γρήγορα μην μας ρωτάτε, την απάντηση ίσως μπορεί να δώσει κ Λάκης Γαβαλάς- κάπου αλλού υπάρχουν άμυνες. Διαβάστε την παρακάτω  δήλωση που βάζει και κάποιες άλλες παραμέτρους που στην χώρα μας έχουμε χρόνια να ακούσουμε.
Την κάθετη αντίθεσή του στο διάταγμα της κυβέρνησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι,  που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοικτά, χωρίς κανέναν περιορισμό ωραρίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθυντής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, Μάουρο Μπουσσόνι. 


Σύμφωνα με τον Μπουσσόνι «με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πλήττεται ο μικρός έμπορος». Κατά την εκτίμηση της ιταλικής εμπορικής ένωσης «η κυβέρνηση της Ρώμης υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς,  βρίσκεται  ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital (του ομίλου Λα Ρεπούμπλικα)  το νούμερο δυο της Confesercenti πρόσθεσε ότι «για μια οικογένεια που έχει ένα κατάστημα, δεν είναι εύκολο να μπορέσει να εγγυηθεί την συνεχή και απεριόριστη λειτουργία του μαγαζιού, διότι υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις διαθέσιμου χρόνου για τα παιδιά, ενώ τα σχολεία, οι μεταφορές, οι όλες δημόσιες και τοπικές υπηρεσίες, δεν παρέχουν την στήριξη και τις διευκολύνσεις που όλοι θα χρειαζόμασταν».

Ο Μάουρο Μπουσσόνι θεωρεί ότι μέσα στο 2012 μπορεί να κλείσουν 80.000 μικρές, οικογενειακού χαρακτήρα, εμπορικές επιχειρήσεις και να μείνουν άνεργοι, κατά συνέπεια, 250.000 εργαζόμενοι. Το μόνο θετικό σημείο, τέλος, που εντοπίζει στα περαιτέρω μέτρα που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Μόντι (με στόχο την αύξηση, πάντα, της ανταγωνιστικότητας) είναι να πάψουν να υποχρεούνται, οι πρατηριούχοι βενζίνης, να πωλούν καύσιμα μίας μόνον πετρελαϊκής εταιρίας. «Το συγκεκριμένο  μέτρο θα μπορούσε να αφαιρέσει μέρος της ισχύος από της πετρελαϊκές εταιρίες», υπογραμμίζει ο Μπουσσόνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου