Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου και “κλείνει το μάτι” στην τρόικα…

Σε χθεσινή άτυπη σύσκεψη συνεργατών και συμβούλων του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  όχι ομόφωνα, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου, στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα… Είναι όμως, χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις, τη στιγμή που ο Σαμαράς προσπαθεί να “ισορροπήσει” μεταξύ των δύο βασικών τάσεων στο κόμμα, κάτι που καταδεικνύει και τη σύγχυση στα εσωτερικά της ΝΔ…
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς διαφωνεί με τη μείωση των επικουρικών και του κατώτατου μισθού, προκρίνει η Ν.Δ. να ψηφίσει κατ΄ αρχήν το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, ενώ δεν είναι αρνητικός να παραστεί και σε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενόψει της έλευσης της τρόικας και να συζητήσουν.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΒΗΜΑ”, η Ν.Δ. δεν συμφωνεί και με τη μείωση του μισθολογικού κόστους και δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να συναινέσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, ενώ είναι αντίθετη στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και στη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων.
Η εκτίμηση που υπάρχει στις τάξεις της Ν.Δ. είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και κεντρικά στελέχη αισιοδοξούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων, ενδεχομένως μόνο για τριετές πάγωμα των αποδοχών.
Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς καλείται να λύσει μια δύσκολη πολιτική εξίσωση, καθώς για μια ακόμη φορά διαπιστώνει την υπόγεια σύγκρουση δυο βασικών τάσεων στο εσωτερικό του κόμματός του, δηλ. από τη μια πλευρά, βρίσκονται βουλευτές και στελέχη που προκρίνουν την ενεργό εμπλοκή του κόμματος στην προσπάθεια διαμόρφωσης της νέας δανειακής σύμβασης και από την άλλη υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως είναι λάθος η συνέχιση της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και πρέπει να υπάρξει άμεσα διαχωρισμός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς, διαφωνεί με όσους επιμένουν να τηρούν υψηλούς τόνους και με κεντρική γραμμή, ότι πρέπει το κόμμα να κλιμακώσει και άλλο τους τόνους της κριτικής προς την απελθούσα κυβέρνηση Παπανδρέου, εμφανίζεται, κατά τους συνομιλητές του, αποφασισμένος να παραμείνει το κόμμα του στην κυβέρνηση και να μην αλλάξει στάση μετά από μια ενδεχόμενη αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου