Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο ΦΕΚ τα ονόματα όσων προσλαμβάνονται στο δημόσιο

Καμία πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου δεν θα γίνεται στο δημόσιο αν δεν έχει προηγηθεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης πρόσληψης.
Στην υποχρέωση που νομοθετείται με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή εμπίπτουν δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΙΔ.

«Σκοπός της προωθούμενης διάταξης είναι η βελτίωση του ελέγχου και της εποπτείας στον αριθμό προσλήψεων/αποχωρήσεων του συνόλου του τακτικού προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. αλλά και των κρατικών Ν.Π.Ι.Δ» αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.
Ήδη με τον ν. 3943/2011 προβλέπεται ότι όλοι οι διορισμοί και όλες οι αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού θα πρέπει να καταγράφονται στο Μητρώο της απογραφής και ο αριθμός καταγραφής τους θα πρέπει να αναφέρεται στην περίληψη της απόφασης που αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, για τη δημοσίευση των ανωτέρω πράξεων θα πρέπει να εκδίδεται και η βεβαίωση καταγραφής της ενέργειας στο Μητρώο της απογραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου