Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ραγιάδες, ο Κουλούρης πέρασε με κόκκινο!

Οργή έχει προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες το γεγονός ότι ο Κίμωνας Κουλούρης αφέθηκε ελεύθερος, αν και χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό που τον είχε σταματήσει επειδή παραβίαζε τα κόκκινα φανάρια. 
Η είδηση μεταδίδεται από κανάλια χωρίς άδεια που –αναφερόμενα στον Κουλούρη- ζητούν την εφαρμογή του νόμου για όλους.

Οπωσδήποτε, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας -που έχουν καταπιεί αμάσητο το γεγονός πως κανείς δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη για τη χρεοκοπία- διαμαρτύρονται για ευνοϊκή συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι σε έναν πρώην υπουργό.
Η υπόθεση θυμίζει εκείνους που δεν ενοχλούνται καθόλου από τη μη εφαρμογή των νόμων στην καθημερινή τους ζωή αλλά απαιτούν Δικαιοσύνη από τους διαιτητές στα γήπεδα και γίνονται έξαλλοι αν δεν δοθεί το πέναλτι στην ομάδα τους.
Η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών στο επεισόδιο με τον Κίμωνα Κουλούρη φαίνεται ακόμα πιο αστεία, αν σκεφτεί κάποιος πως εδώ και ενάμισι μήνα πρωθυπουργός της χώρας είναι ένας τραπεζίτης πρωθυπουργός –ο οποίος δεν έχει εκλεγεί-, ενώ στην κυβέρνηση βρίσκονται και τέσσερις ακροδεξιοί.
Κι όλα αυτά έγιναν χωρίς την παραμικρή αντίδραση, αν και το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο.
Οι Έλληνες έγιναν έξαλλοι με τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στον Κίμωνα Κουλούρη επειδή τους θυμίζει τη δική τους συμπεριφορά.
Η συμπεριφορά του μπάτσου είναι η ίδια με τη συμπεριφορά του ραγιά Έλληνα: Δουλοπρεπής με τον ισχυρό και βάρβαρος με τον αδύναμο.
(Με την ευκαιρία, να γράψω για μια ακόμα φορά πως δεν είναι η χρεοκοπία το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Είναι η παντελής απουσία της Δικαιοσύνης. Όλοι το βλέπουν, κανείς δεν μιλά. Θα πληρωθεί αυτή η σιωπή. Με πολύ άσχημο τρόπο.)
πηγη Pitsirikos

1 σχόλιο: