Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τσίπρας:Κομιστής των πιστωτών μας ο Παπαδήμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά κράτησε ψηλά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου σήμερα αποκαλώντας τον Λουκά Παπαδήμο “κομιστή των πιστωτών μας”. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαϊμού διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους.
Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο Πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό».
Ακόμα μίλησε για “πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή, αν όντως ισχύουν οι διαρροές στον Τύπο περί ενός νέου εκβιασμού -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για πράξη νομοθετικού περιεχομένου αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα”.
Μάλιστα συνέχισε την προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εκφράζοντας την απορία “ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα χωρίς την ψήφο του ελληνικού λαού, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές εποχές, τότε που μη εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούσαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να νοιάζονται για το κόστος, γιατί δεν σκέφτονταν ποτέ να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό”.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτροπή, σε μια πρωτοφανή κοινωνική διάλυση αλλά και παράλυση της δημοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι», είπε τέλος ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου