Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απομάκρυνση Ελλάδας από ευρωζώνη ΖΗΤΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Σχόλιο: Το ερώτημα από πότε σε ένα άκρως πολιτικό-εθνικό θέμα που αφορά την Ευρώπη και μια Χώρα της, απαντά – παίρνει θέση ένας τεχνοκράτης τραπεζίτης είναι φιλολογικό και δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα πολιτικός-ηγέτης που υπάρχει σήμερα  στην Ευρώπη και στις Χώρες της. Διαβάστε τι δήλωσε ο Τραπεζίτης
Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει ''μαζική'' χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες, υποστηρίζει ο Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Σίγνκερ υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

''Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη'', υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου