Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ

Το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Αυλώνος Δημήτρη Τσαπατσάρη γέμισε θλίψη τις καρδιές όλων των δημοτών, σε όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Αυλώνος.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Τσαπατσάρης υπήρξε ένας μεγάλος πατριώτης, με απέραντη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε,
για τον τόπο που έκτισε την οικογένειά του και  διάλεξε τους αγαπημένους και πιστούς του φίλους. Αυτόν τον τόπο υπηρέτησε και ως Δήμαρχος αφιερώνοντάς του τον χρόνο, την πνευματική και πολιτική του σοφία και δύναμη, την αγωνία του για  την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών του. Σε αυτόν τόπο που υπεραγάπησε αξιώθηκε να τιμηθεί  με την ανάδειξή του στην  ηγεσία της τοπικής μας κοινωνίας.
Η  Δημαρχία του Δημήτρη Τσαπατσάρη υπήρξε σημαντική για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Εύβοια και τον Δήμο Αυλώνος, γιατί  προσέφερε  το υπόδειγμα ενός υπεύθυνου, έντιμου, αξιοπρεπή και δημιουργικού Δημάρχου που  ενέπνευσε στους συνεργάτες του, στο προσωπικό αλλά και στους δημότες  του Δήμου την  αίσθηση της ενότητας των χωριών, της ειλικρινούς προσπάθειας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, της σύνεσης και του μέτρου. Έθεσε τα θεμέλια ενός από τους πλέον  οργανωμένους δήμους της Εύβοιας. Οι δημότες του Δήμου Αυλώνος, είτε τον ψήφιζαν είτε όχι, κρατούν στην καρδιά τους την μορφή ενός καλού και συνετού Δημάρχου και σήμερα νιώθουν έναν δικό τους άνθρωπο να φεύγει μακριά από την ζωή αλλά να μένει παντοτινά στην μνήμη και την ψυχή τους.
Με τον Δημήτρη Τσαπατσάρη από το 1998 έως το 2006 έτυχε να βρεθούμε πάντοτε πολιτικοί αντίπαλοι. Υπήρξαν στιγμές  έντασης και φιλονικίας. Ποτέ όμως δεν  περάσαμε το όριο του αλληλοσεβασμού και της  ευπρέπειας. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά  το απαράμιλλο πολιτικό και προσωπικό ήθος του Δημήτρη Τσαπατσάρη. Εάν η έννοια του Ευπατρίδη μπορεί να σημάνει όλα αυτά τότε πράγματι ο Δημήτρης Τσαπατσάρης υπήρξε ο Ευπατρίδης της Ευβοϊκής Αυτοδιοίκησης.
Στην σύζυγο, στις κόρες, τους συγγενείς και φίλους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δημήτρης Κατσούλης
τ. Δήμαρχος Αυλώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου