Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τι προβλέπει ο Καζαμίας τον Ιανουάριο για την χώρα μας.

Διαφορετικές εκδόσεις του Καζαμία φέτος καταλήγουν στις ίδιες προβλέψεις.
Το νέο έτος θα μάθουμε ότι: 
Το ελληνικό Δημόσιο είναι ένας αχανής, αχαρτογράφητος δεινόσαυρος με χιλιάδες μη παραγωγικούς οργανισμούς , φορείς, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ιδιωτικού, ιδρύματα, επιτροπές, τμήματα χωρίς
υπαλλήλους, διευθυντές χωρίς υφισταμένους, διοικητικά συμβούλια, τμηματάρχες, προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους, που σκοπό έχει όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά την αποκατάσταση των υπεράριθμων κομματικών μηχανισμών. 
Μια πρόβλεψη, που θα οδηγήσει κάποιους να πουν ότι «Μαζί τα φάγαμε». Μόνο η διατύπωση αυτού του συμπεράσματος σήμερα, χωρίς κατάθεση εναλλακτικής πρότασης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την χρόνια απραξία-συζήτηση-σκοπιμότητα.
Αν θα πρέπει να κλείσει ένας κρατικός οργανισμός που σιτίζεται από το δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που θα έπρεπε να είχε συγχωνευθεί και καταργηθεί μαζί με εκατοντάδες άλλους οργανισμούς είναι ένα θέμα. Θα μάθουμε, ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου έχει ανοίξει τις διαδικασίες, προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν τους οργανισμούς σε αυτό το σημείο με στόχο να μην επαναληφτούν τα ίδια λάθη. Θα μάθουμε τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, μικρό απόσπασμα:
"Το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε την χώρα τα πρώτα χρόνια μετά την μεταπολίτευση είχε άλλες πολιτικές προτεραιότητες να υπηρετήσει για την χώρα (θέματα δημοκρατίας, ισότητας, παιδείας, εθνικής ασφάλειας). 

Τα δευτερεύοντα θέματα, όπως ήταν επόμενο τα ανέθεσαν, να τα λύσουν οι αποτυχόντες τότε νέοι πολιτικοί μέσα από τους θεσμούς Νομαρχών, Δημαρχών, Προέδρων Οργανισμών, Γενικών Γραμματέων κ.α. Ο καιρός περνούσε και σιγά-σιγά οι χθεσινοί «αποτυχόντες» πολιτικοί ανέβηκα τα σκαλιά τις ιεραρχίας και έφθασαν σήμερα να είναι οι άρχοντες των δακτυλιδιών που είτε πήρα είτε διεκδικούν να τα πάρουν. 
Παιδιά οι ίδιοι, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης των κομματικών σχηματισμών, βγαλμένα μέσα από κομματικά γραφεία, συνδικαλιστικά κέντρα, ΟΤΑ, θεσμοί που στην τριακονταετή πορεία έγινα σχολεία διδακτορικών, όπου οι απόφοιτοι τους έμαθα «το πώς το τρίβουν το πιπέρι» και ήταν έτοιμοι για το μεγάλο άλμα κάθε στιγμή.
Αν οι πρώτοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης είχα βγει μέσα από κοινωνικούς αγώνες και είχα ηθικούς φραγμούς, ορισμένοι από αυτούς στην πορεία άκουσαν τις σειρήνες και προτίμησαν μπαλκόνια με θέα την Ακρόπολη. Οι νέοι "γόνοι οικογενειών" συμπεριφέρθηκαν ως πρίγκιπες. Το κόμμα, η κοινωνία, οι θεσμοί, τους ήταν απαραίτητοι, όταν έπρεπε να εξυπηρετήσει την δικιά τους ύπαρξη .
Εφοδιασμένοι με την γονικότητα, την πολιτική αμάθεια-ανεπάρκεια, χωρίς κοινωνικές ανησυχίες γνωρίζουν, ότι είχουν οδηγήσει τους οργανισμούς στα πρόθυρα τις διάλυσης. 
Ξέρουν καλά, ότι οι οργανισμοί του δημοσίου έμεινα κουφάρια συνέπεια της κάκιστης διοίκησης από τους ίδιους, προκειμένου να εκπληρωθεί ο 30ετής «εθνικός» στόχος της διαπλοκής μέσα από το τρίπτυχο.
Κράτος/κόμμα -διαπλοκή /προμήθειες (μίζες κομμάτων, εθνικοί εργολάβοι, ΜΜΕ)
Κράτος/κόμμα-διορισμοί (πολίτες , πολυπληθής οργανισμοί) και τέλος
Διορισμοί/πολίτες-διαπλοκή/προμήθειες (γρηγορόσημα, εικονική γραφειοκρα-τία, συστήματα 4-4-2 κ.α.)."
 
Γι αυτούς η γιατρειά είναι η εξωτερική βοήθεια το  ανελέητο κυνηγητό κάθε κοινωνικής αρωγής που έκτισαν οι μέντορές τους. Πρέπει να καταστρέψουν κάθε κοινωνική δομή, πρέπει να εκδικηθούν την χώρα.

Θα μάθουμε ότι ο Άγιος Βασίλης του 2012 είχε φορτώσει στο έλκηθρο του απολύσεις, μειώσεις μισθών, ώστε να φθάσουν το πολύ τα 350 ευρώ. Ένας Αγιος Βασίλης που είναι ξένος και δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά με την γείτονα Βουλγαρία. Αφού εκεί μπορούν γιατί όχι και εσείς; Ξέρει ότι τα δώρα, τα ζήτησα και τα συμφώνησαν οι δικοί μας πολιτικοί. Αδυνατεί να καταλάβει τις διαμαρτυρίες. Του ζήτησαν να φέρει δώρα μόνο στους υπαλλήλους. 

Κανείς δεν του μίλησε για τον πρώτο πυλώνα της διαπλοκής. Ίσως και ίδιος να σκέφτηκε ότι δεν χωράει άλλα δώρα η κάλτσα του και φοβήθηκε μήπως του σκιστεί.
Ενώ ήταν έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι για την χώρα μας, έμαθε από επίσημα χείλη, ότι στον Ντάσερ τον αρχητάρανδο του, που ίδιος είχε στείλει να ετοιμάσει το έδαφος, του κάνουν πόλεμο

Πριν σκεφτεί αν αυτό είναι «casus belli» έμαθε, ότι ο Αγιος Βασίλης του 2009, λίγο πριν φύγει και ενώ είχε έρθει με πάρα πολλά «Δώρα» το 2009 άνοιξε την κάλτσα του και είπε: 
Α!!! παιδιά!!! Το 2009, μου είχατε ζητήσει να φέρω και το δώρο τις κάθαρσης. Καθότι ήταν πρώτο αίτημα σας, είχε μπει μέσα στον σάκο πρώτο, ξεχάστηκε και λίγο πριν φύγω τον  άνοιξα και το βρήκα. Μήπως θέλετε να σας το αφήσω και να μείνω και εγώ;;;

Εδώ τελειώνει η πρόβλεψη του Καζαμία για τον πρώτο μήνα του 2012. Ο καζαμίας δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει για «casus belli». Πιθανό το ταξίδι του να πάρει μικρή αναβολή. 

Μάθαμε όμως, από τον Ντάσερ τον αρχητάρανδο του, ότι είναι πολύ θυμωμένος μαζί μας και αν δεν συμφωνήσουμε στα δώρα θα το θεωρήσει «casus belli» και δεν θα τα φέρει. Το πολύ να δεχθεί αναβολή μέχρι τον Μάρτιο. Ο Ντάσερ γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του, άλλωστε τι αρχητάρανδος θα ήταν. 
Εμείς επιμένουμε θέλουμε… Δώρα ανάτασης, δώρα ελπίδας, δώρα αλληλεγγύης, δώρα χαράς, δώρα αγάπης, δώρα πίστης, δώρα συντροφικότητας, ΔΩΡΑ ΛΥΤΡΩΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Υστερόγραφο: ο Άγιος Βασίλης του 2009 σύμφωνα με προβλέψεις μας, θα μείνει μέχρι να βρει νέους ταράνδους να σύρουν το έλκηθρο του καθότι οι παλαιοί θύμωσα μαζί του και δεν θέλουν να φύγουν, θέλουν  να  μείνουν!!

 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου