Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία Διαμαρτυρία του ο Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου

Καταγγελία Διαμαρτυρία κάνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου για την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Σχολικού Κέντρου Αυλωναρίου με την μείωση κατά δύο οργανικών θέσεων του αριθμού των διδασκόντων. 

Καταγγέλουν ότι η υποβάθμιση αυτή συνδέεται με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιών, που αποτελεί μάλιστα πανελλαδική πρωτοτυπία.

Διαμαρτύροντια  για τις αποφάσεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας που υποβιβάζουν το δημοτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Σχολικού Κέντρου Αυλωναρίου με την μείωση κατά δύο οργανικών θέσεων του αριθμού των διδασκόντων. Το Σχολικό Κέντρο Αυλωναρίου δημιουργήθηκε το 1983. Προήλθε από συνένωση άλλων σχολείων που οι ίδιοι οι γονείς συναίνεσαν στην αναστολή της λειτουργίας τους για να δώσουν καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά τους. Ως σχολικό κέντρο έγινε ένα σύγχρονο σχολείο, με αίθουσα υπολογιστών, με νέες αίθουσες διδασκαλίας και επανδρώθηκε με όλες τις ειδικότητες των διδασκόντων. Φιλοξενεί με επιτυχία ακόμα και Ρομά.

 Όσοι γονείς γνωρίζουν και θέλουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση από τα παιδιά τους, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται γι’ αυτά και όχι για τη βολή τους σίγουρα θα διαλέξουν ένα σωστά οργανωμένο σχολείο.

Η υποβάθμιση αυτή συνδέεται με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιών, που αποτελεί μάλιστα πανελλαδική πρωτοτυπία.

Το Δημοτικό Σχολείο Συκιών επαναλειτούργησε αιφνιδιαστικά, τον περασμένο Οκτώβρη, με μόλις επτά παιδιά στη πρώτη τάξη και με την δικαιολογία ότι υπάρχουν άλλα επτά στο νηπιαγωγείο. Η αιφνίδια και εσπευσμένη, σε προεκλογική περίοδο, επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιών δεν έγινε με επεξεργασία όλων των στοιχείων που δικαιολογούν τόσο την επανίδρυση όσο και τη λειτουργία του σε βάθος χρόνου. Τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα, για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους, τα έχει κρίνει παντελώς ακατάλληλα για να μεταδώσουν την γνώση που απαιτούν οι σημερινές καταστάσεις.

Επίσης αναρωτιέται κανείς μήπως αδικούνται με αυτό τον τρόπο και άλλα χωριά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά; Γιατί να μη επαναλειτουργήσει το σχολείο στη Δάφνη, στο Οριό, στο Ωρολόγι; Δεν είναι σωστό για επτά παιδιά να καταδικάσουμε εκατόν πενήντα. Διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας που υποβιβάζουν το δημοτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας και αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη και τη γενικότερη παιδεία των μικρών παιδιών

Πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως για να επιτευχθούν οι συναινετικές συνενώσεις των δημοτικών σχολείων, το 1982, έπαιξε κύριο ρόλο η καθοδήγηση του Γραφείου Κύμης και ιδιαίτερα η τότε επικεφαλής του κ. Μάχου - Κατέβα, την οποία με συγκίνηση θυμάται και αναφέρει στις δημοσιεύσεις της η τοπική κοινωνία.

Ελπίζομε, και η κ. Μαγδαλινή Μπαϊρακτάρη, σημερινή διευθύντρια του Γραφείου Κύμης, να λειτουργήσει με τα ίδια καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια της κ. Κατέβα. Γιατί διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλομε και σε προσωπικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο την εμμονή της στην αντιπαιδαγωγική εισήγηση της."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου