Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Εκδήλωση με Θέμα: «Ανάλυση και ερμηνεία του Ν.3869/2010 Ρύθμιση οφειλών υπερ των καταναλωτών διωργανώνει η Ενωση Καταναλωτών Στερεάς και Εύβοιας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ενωσή μας (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) στα πλαίσια του σκοπού και των καταστατικών της επιταγών, για ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών –καταναλωτών, ξεκινά ένα πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων που σκοπό έχουν, αφενός να ενημερώσει τους πολίτες για θέματα που τους αφορούν άμεσα, αφετέρου στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης καταναλωτικής συνείδησης και αντίληψης όλων μας, που θα μας προστατεύει από τις πολλές και επικίνδυνες παγίδες που κρύβει η πανίσχυρη και παγκοσμιοποιημένη αγορά με τους ιδιότυπους «κανόνες» της.!
Ξεκινώντας από την έδρα μας, την Χαλκίδα, διοργανώνουμε την  Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στις 6,30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περ. Ενότητας Ευβοίας Λ. Χαινά 93, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, και την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή,ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ανάλυση και ερμηνεία του Ν.3869/2010 Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων Φυσικών προσώπων»
Εισηγητές θα είναι:
• Δημήτρης Σπυράκος Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή
• Ευθυμία Κινινή Δικηγόρος-Λέκτορα Νομικής Αθηνών.
• Ιάκωβος Βενιέρης Δικηγόρος- Λέκτορας Νομικής Αθηνών.
Στην δύσκολη αυτή οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, περίοδο την οποία διανύουμε, πολλά νοικοκυριά έχουν φθάσει, από την υπερχρέωσή τους, σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 3869/2010 προσπαθεί να δώσει διέξοδο σε ακραίες οικονομικά καταστάσεις, προστατεύοντας τον πολίτη -δανειολήπτη από τις αδηφάγες ορέξεις του Τραπεζικού συστήματος.
Όμως, η εφαρμογή του Νόμου, χρίζει ερμηνείας και κατανόησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε η όποια κίνηση εφαρμογής του, να έχει ουσιαστικά και θετικά αποτελέσματα για τον αιτούντα.
Παρακαλούμε και εσάς, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας, ώστε να γίνει γνωστό σε όλους η σημαντική, κατά την άποψή μας, εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου