Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του Κ.Μαρκόπουλου στον Πρωθυπουργό για την ένταξη των έργων της Εκκλησίας στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με την ένταξη έργων της Εκκλησίας στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2007  - 2010, αναφέρει συγκεκριμένα:
Το 2007 υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έντεκα Ιερών Μητροπόλεων και της Κυβέρνησης που προέβλεπε την υλοποίηση 20 έργων πανελλαδικά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενδεικτικού προϋπολογισμού € 30.571.917. Τα έργα αυτά ωρίμασαν με ίδιες δαπάνες των εκκλησιαστικών φορέων και αφορούν  έργα κοινωνικής πρόνοιας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία κ.λπ.) και περιφερειακών πολιτιστικών υποδομών (Μουσεία κ.ο.κ.). Ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, μια και καλύπτουν ανάγκες που πολλές φορές το κράτος αδυνατεί να καλύψει.
Σήμερα, τα έργα βρίσκονται σε αναμονή και οι Μητροπόλεις παραμένουν εκτεθειμένες, έχοντας θυσιάσει σημαντικά ποσά από τους πόρους τους.
Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός
1.         Ποιές ενέργειες έχουν γίνει για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων και ποιός Υπουργός και ποιοί φορείς είναι αρμόδιοι για την παρακολούθηση της πορείας των έργων αυτών;
2.         Συμφωνεί η κυβέρνηση σας με την σκοπιμότητα των έργων αυτών  ή κάτι έχει αλλάξει σχετικά με το ζήτημα αυτό»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου