Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Ορυμαγδός και πόνος"

Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην αλλαγή», είπε ο πρωθυπουργός. «Άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως, όλοι πληρώνουμε χρέη του παρελθόντος, αλλά έχουμε χρέος στο σήμερα και στο αύριο να αλλάξουμε την Ελλάδα για να μην ξανάρθουμε σε αυτή τη θέση», δήλωσε επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα.
Η ύφεση τρέχει με 6,6%, η ανεργία το Νοέμβριο ήταν 14%, οι μειώσεις μισθών κατά μέσο όρο είναι 10%, σύμφωνα με τη ΤτΕ και ο πληθωρισμός στο 5,2%. Στον ιδιωτικό τομέα προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις και οι απολύσεις με μειωμένη αποζημίωση είναι πια ρουτίνα.

Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εκδηλώσεις "πόνου" του λαού και όχι ως διεκδικήσεις και αμφισβήτηση της πολιτικής της.
Ο πρωθυπουργός όταν λέει συμμετοχή εννοεί άβουλη αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής. Πολίτες που μοιρολατρικά θα δέχονται τις αντιλαϊκές αποφάσεις της, ως αναπόφευκτη καταστροφή στη ζωή τους.
Ο πρωθυπουργός ζητάει συμμετοχή-συναίνεση των πολιτών στην ανατροπή του κοινωνικού κράτους, στην αύξηση των ανισοτήτων, στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, στον πολλαπλασιασμό των νεόπτωχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου