Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τελεσίγραφο από τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών στη Στερεά


Από τις 7 Μαρτίου δεν θα μπορούμε να μεταφέρουμε μαθητές. Στον αέρα οι συμβάσεις, δεν πληρώνει το κράτος.
Είναι το τελευταίο "καμπανάκι" προς την πολιτεία. Δεν μπορούμε άλλο. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Μέχρι τώρα, παρ’ ότι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες εκτελούμε κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών δήλωσε μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτρης Χαιρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των 5 ΚΤΕΛ της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Ευρυτανίας), με κοινή ανακοίνωση, κρούουν το κώδωνα και δηλώνουν ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο μεταφοράς των μαθητών, εάν δεν εξοφληθούν από το κράτος, αφού πλέον αντικειμενικά δεν θα έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο και το προσωπικό.


Τι λέει η ανακοίνωση

Τα περισσότερα ΚΤΕΛ έχουν περιέλθει σε οικτρή οικονομική κατάσταση και αυτό οφείλεται κυρίως στη μη εξόφληση των οφειλών, που προέρχονται από υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών. Το θέμα αυτό λόγω και της μεταβατικής περιόδου που διανύουμε λόγω «Καλλικράτη» (κατάργηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Νομαρχιακών επιτροπών κλπ) τείνει να λάβει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις αφού θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή μεταφοράς χιλιάδων μαθητών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επειδή πρέπει να πληρωθεί το προσωπικό μας, τα πετρέλαια και οι άλλες λειτουργικές δαπάνες απαραίτητες για την κίνηση του στόλου των λεωφορείων, είναι αναγκαίο να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές του τρέχοντος σχολικού έτους για τη συνέχιση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.
Εκθέσαμε το θέμα αυτό και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά, κατά τη συνάντηση μας στην Λαμία την 15.02.2011, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό θέμα, ενημερώνοντας τον προφορικά ότι θα συνεχίσουμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Επειδή οι οικονομικές συνθήκες είναι ως γνωστόν τραγικές και τόσο οι προαναφερόμενες ΚΤΕΛ ΑΕ όσο και οι μέτοχοι των ανωτέρω μεταφορικών εταιρειών, αδυνατούν να καλύψουν άλλο εξ ιδίων κεφαλαίων τα έξοδα κίνησης και μεταφοράς των μαθητών, ζητήματα που κατ’ επανάληψη και προς κάθε κατεύθυνση έχουν δηλοποιηθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε ότι αν μέχρι την 6η Μαρτίου 2011 δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων, από την 7η Μαρτίου 2011 πολύ πιθανόν να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου