Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν κληρονομήσαμε την έδρα μας, δεν είμαστε γόνοι πολιτικών οικογενειών…»

Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Μαρία Κόλλια, Κώστας Τζαβάρας και Ελίζα Βόζεμπεργκ οι πέντε πολιτικοί που συγκροτούν πλέον μια νέα εσωκομματική ομάδα, απέναντι στους λεγόμενους "φιλελεύθερους"  Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Αντώναρο, Σπηλιωτόπουλο και Χατζηδάκη. 
 Οι πέντε συμφώνησαν  να κινηθούν προς την κατεύθυνση της "προάσπισης του κοινωνικού προσώπου της παράταξης" και πάνω σε αυτό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπου της Ν.Δ. και Βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και τηω «REAL NEWS»:

Δήλωση στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»:
«Η επιθυμία μας να εκφραστούμε πιο δυνατά προέκυψε από την ανησυχία ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε η Ν.Δ. να παρασυρθεί σε πιο νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις.
Πιστεύουμε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, που είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της Ν.Δ. πρέπει να ζωντανέψει μέσα στο λεξιλόγιο της παράταξης, θέλουμε να κρατάμε παρόντα τον παλμό της κοινωνίας στο κόμμα. Πιστεύουμε ασφαλώς στην ευρωπαϊκή διάσταση, αλλά πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
Θέλουμε τέλος, να δείξουμε ότι έκφραση πολιτικής μπορεί να έχουν και όσοι δεν ανήκουν σε πολιτικές οικογένειες, ούτε κληρονόμησαν την έδρα τους».
Δήλωση στη «REAL NEWS»:
«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας είναι ότι είμαστε βουλευτές αυτοδημιούργητοι αναδεδειγμένοι από το επάγγελμά μας ή την επιστήμη μας και αγωνιστές της παράταξης. Δεν κληρονομήσαμε την έδρα μας, δεν είμαστε γόνοι πολιτικών οικογενειών.
Αυτό δεν μας εμποδίζει να λέμε δυνατά τη γνώμη μας και να έλκουμε την παράταξη προς την κατεύθυνση που εμείς πιστεύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου