Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουμε και εμείς στο ΠΑΣΟΚ Βουλευτές «εξαρτημένους» από το τοπικό κατεστημένο και το κεφάλαιο της χώρας.

Έτσι χαρακτήρισε ο Στ. Τζουμάκας όσους βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ  λένε ΝΑΙ   στην συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με  την  ΝΔ   μιλώντας  σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο  του flash 96. 
Ενώ κατήγγειλε το DEAL που γίνεται και την πίεση που ασκούν συγκροτήματα του τύπου προς αυτή την κατεύθυνση και  αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του γιού του  Σταύρου Ψυχάρη ως σύμβουλου του Αν. Σαμαρά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του μίλησε: ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί την κρίση.   Έχουν μικρές αντοχές. Η κρίση θα κρατήσει 10 χρόνια και τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο, από το ’08 δηλαδή που ξεκίνησε ως τραπεζική κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση πως μπορεί να ζήσει η χώρα με 10 χρόνια ύφεση απάντησε
Όχι, θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις. Αλλά να αντιληφθούμε όμως ότι η κρίση έχει βάθος. Ο Γκαίτε έλεγε ότι στην επιφάνεια δεν έχει νόημα να σταθούμε, η πλάνη βρίσκεται στην επιφάνεια πάντα, η αλήθεια βρίσκεται πιο βαθιά. Και η κρίση τώρα έχει υποτροπή. 
Ξεκίνησε ως κρίση χρέους των τραπεζών, αυτοί όλοι οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι την έκαναν κρίση χρέους κρατών, πολύ ωραία δουλειά γιατί βρήκαν πολιτικούς ηγέτες και έκατσαν από κάτω. Διότι αυτοί οι κύριοι που φτιάξανε την κρίση χρέους τραπεζών είχαν φτιάξει έναν πλούτο απάτης, ένα τετράκις τρισεκατομμύρια δολάρια, 980 τρισεκατομμύρια δολάρια. Χρωστούσαν τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ σ’ αυτούς 50 τρισεκατομμύρια δολάρια, σιγά. Οι ΗΠΑ ένα τρισεκατομμύριο, σιγά τώρα για την Ελλάδα.

Αυτό ήταν το τρίγωνο του νεοφιλελευθερισμού.
Δημ. Και εμφανιζόμενοι ότι διαχειρίζονται τέτοια ποσά ανύπαρκτα έπαιρναν ποσοστό επί αυτού του ανύπαρκτου ποσού, αλλά αυτό το ποσοστό το πήραν σε πραγματικό πλούτο.
Όχι μόνο, δανείζανε τα κράτη και καλά κάνανε τα κράτη και δανειζόντουσαν, δανείζανε τις τράπεζες και το τρίγωνο αυτό το νεοφιλελεύθερο είναι το εξής. Δανείζανε τις κυβερνήσεις για να μη φορολογούν το κεφάλαιο, βλέπετε εδώ φοροδιαφυγή στην Ελλάδα 35 δις κάθε χρόνο και εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία 15 δις, δηλαδή μέσα σε 25 χρόνια 8 φορές το δημόσιο χρέος.
Και δανείζανε και τις τράπεζες για να δίνουν δανεικά στους πολίτες με τις κάρτες, σε έπαιρναν τηλέφωνο και σου έλεγαν έχεις δάνειο, έτοιμο το δάνειο και πάθαινες. Για να μη ζητάνε αυξήσεις. Αυτό ήταν το τρίγωνο του νεοφιλελευθερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου