Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός γραμμής ο Πάγκαλος: «Ναι σε συγκυβέρνηση»

Εκτός επίσημης γραμμής, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων περί εκλογών και όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων». 
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι σε συνθήκες κρίσης, θα πρέπει να προκρίνεται η λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, γύρω από την επίτευξη ενός στόχου. «Εάν αυτό έχει καταστεί δυνατό με τη Νέα Δημοκρατία, εγώ θα το καλοδεχόμουν», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Ναι, στη συγκυβέρνηση. Ή, εάν θέλετε, μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων», παραπέμποντας ωστόσο στα αρμόδια όργανα του κόμματος και τον πρωθυπουργό.
Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να εξαντληθεί η τετραετία.
Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για «έωλη και επικίνδυνη άποψη που εκφράζει η κομμουνιστική Αριστερά», περί απώλειες της νομιμοποίησης της κυβέρνησης. «Θα σας πω, ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως επιχείρημα, γιατί λόγοι για να εφαρμόσεις άλλα από αυτά που προβλέπεις, υπάρχουν πάρα πολλοί. Και, εν πάση περιπτώσει, ακόμα και εάν πρόκειται για απλή ασυνέπεια, μα και αυτή η ασυνέπεια θα κριθεί από το λαό, όταν έρθει η ώρα. Όπως, επίσης και το ενδεχόμενο να είσαι συνεπής, πρέπει να κρίνεται από το λαό, όταν ψηφίζει» επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου