Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αλεξανδρουπόλεως: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου","Το Βατοπαίδι ήταν ένα σκυλοφάγωμα των πολιτικών"

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε και στο υποτιθέμενο «σκάνδαλο» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, λέγοντας πως ήταν ένα βρώμικο παιχνίδι των πολιτικών που σκοπό είχε να πλήξει την Εκκλησία.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Πέντε πορίσματα πολιτικών επιτροπών απέδειξαν ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τότε τι έγινε στο Βατοπαίδι, τι κατάλαβαν οι Έλληνες από το Βατοπαίδι. Κατάλαβαν ότι ήταν ένα σκυλοφάγωμα των πολιτικών που γι’ αυτό τον σκοπό τους έβαλαν ακόμα και την Εκκλησία και τα μοναστήρια, σήμερα βλέπουμε ότι δεν έχει κανένας ευθύνη…»

«Πολιτικός δεν έκλεψε, εκκλησιαστικός δεν έκλεψε, παράβαση δεν έγινε, το δημόσιο δεν ζημιώθηκε που είναι το σκάνδαλο στην Βατοπαιδίου; Από τότε μας λένε: έχει Εκκλησία περιουσία! Και αν έχει την έχει για τους ανθρώπους της, από όπου και την τροφοδοτεί», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Σχόλιο:
Μετά την στάση που κράτησαν οι πολιτικοί της χώρας ο σεβασμιότατος και πολλοί άλλοι έχουν κάθε δικαίωμα να λένε αυτά που λένε. 
Γιατί η "ανικανότητα" των πολιτικών επιτρέπουν στον καθένα να λέει και να υπερασπίζετε την άποψη και με την έγκριση θεσμικών φορέων του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου