Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έως τη Δευτέρα έτοιμη η λίστα με τα «λουκέτα» στο Δημόσιο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εσωτερικών φιλοδοξεί ότι θα έχει οριστικοποιήσει τη λίστα με τα ονόματα των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου, στις οποίες θα μπει αναγκαστικό λουκέτο
Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 150 και οι θέσεις εργασίας τους απλώς θα καταργηθούν. Επειδή πολλές από αυτές είναι προσωποπαγείς, η κατάργηση τους συνεπάγεται και την αναγκαστική απόλυση των υπαλλήλων που τις κατέχουν, όπερ σημαίνει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο ξεκινά το πρώτο κύμα απολύσεων από το δημόσιο.

Παράλληλα, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφισθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία, οπότε άμεσα θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο για την ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας των πρώτων 30.000 υπαλλήλων. Έως το τέλος του 2012 στη διαδικασία αυτή υπολογίζεται ότι θα έχουν μπει περί τους 100.000 με 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει σάλο στην αγορά εργασίας και στον τομέα της απασχόλησης. Γιατί με τη σχέση προσλήψεων – απολύσεων να διαμορφώνεται στο 1 προς 10 οι πιθανότητες να επαναπροσληφθούν οι περισσότεροι απ' αυτούς θα είναι μηδενικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου