Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σωματεία Αλιβερίου: Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το Σωματείο Μετάλλου Ευβοίας, το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου, το Σωματείο εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕΚ και το παράρτημα Αλιβερίου της ΟΓΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν το λαό να ξεσικωθεί. Συγκεκριμένα αναφέρουν:" Ξεσηκωθείτε, οργανωμένα με τα συνδικάτα- Αντισταθείτε. Συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να μας ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά "αλληλεγγύης" με το ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
     Τώρα χρειάζεται συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό. Οι ορντινάντσες της πλουτοκρατίας, τα κόμματα που την υπηρετούν, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη, με τις πολιτικές τους αποφάσεις καταδυναστεύουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Από την υγεία την πρόνοια, την παιδεία κτλ.

Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.
  Συνάδελφοι μας επιβάλλουν νέο φόρο, και τον ονομάζουν "αλληλεγγύης",  για να πληρώσουμε τα χρέη τους. Φέρνουν τροπολογία στη Βουλή και απαιτούν από τον εργαζόμενο, που με κόπο μιας ολόκληρης ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  
 Είναι αδίστακτοι
 Ενώ μας οδήγησαν στην ανεργία, και απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους, όχι μόνο δεν μας εξαιρούν απ' αυτό το χαράτσι για το σπίτι, αλλά και μας φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές. Το όραμα του πρωθυπουργού για κάθε οικογένεια και εργαζόμενο, πρέπει να πάρει την απάντηση που αρμόζει από την εργατική τάξη.
   Τα σωματεία της περιοχής μας σας καλούμε όλους και όλες με τα παιδιά σας, με όλη την οικογένεια, οργανωμένα και αγωνιστικά, να απαντήσουμε στους φόρους που μας πνίγουν, στα άγρια μέτρα που μας καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.
Δεν έχουμε - δε θέλουμε - αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας.

Κανένας φόβος στις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/09 ΣΤΙΣ 7 μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ
 ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου