Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους το γιορτάζουμε!!!

Με χαρά υποδέχτηκε τα νέα μέτρα η ελληνική κοινωνία, αν και είναι κοινή πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα έχει πάρει πολύ νωρίτερα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούσαν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, για να σωθεί η πατρίδα του Μπόμπολα και του Λάτση.

Ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση ήταν η απόφαση τα νέα μέτρα να μην ανακοινωθούν ούτε από τον πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά ούτε από τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως κανένας υπουργός δεν θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα, για να μην κλέψει τη δόξα από τους υπόλοιπους. Ήταν πασιφανές πως, αν κάποιος υπουργός ανακοίνωνε τα νέα μέτρα, θα έκλεβε τις καρδιές των Ελλήνων και θα ήταν σίγουρα ο επόμενος πρωθυπουργός.

Υπήρξε, βέβαια, και η σκέψη να βγουν πανηγυρικά όλοι οι υπουργοί και να ανακοινώνουν από ένα μέτρο ο καθένας –ραπάροντας-, αλλά τα νέα μέτρα δεν έφταναν για όλους και κάποιοι θα έμεναν παραπονεμένοι.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε να πουν τα μέτρα όλοι οι υπουργοί μαζί –σαν χορωδία-, αλλά πάλι κάποιος θα έπρεπε να κάνει τον μαέστρο, οπότε η όμορφη ιδέα του απορρίφτηκε.

Τα βασικότερα νέα μέτρα –μέχρι τα επόμενα- είναι η μείωση του αφορολόγητου στα 5 χιλιάδες ευρώ, η μείωση των συντάξεων άνω των 1200 ευρώ κατά 20% (για το ποσό πέραν των 1200 ευρώ), η μείωση των συντάξεων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 55 και η εφεδρεία 30 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης και, κυρίως, της τρόικας- για την επιβολή των νέων μέτρων- είναι πως οι Έλληνες είναι ένας βαθιά πνευματικός λαός που δεν συμπαθεί τα λούσα και τα χρήματα αλλά τις τελευταίες δεκαετίες ξένα κέντρα συνωμοσίας κατάφεραν με ύπουλο τρόπο να επιβάλουν στους Έλληνες έναν υλιστικό τρόπο ζωής και να τους απομακρύνουν από τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικοί οι Έλληνες πολίτες που έχουν αντιληφθεί πως όλα αυτά είναι δίκαια και γίνονται για το καλό τους, και αντιμετωπίζουν με αξιοθαύμαστη ωριμότητα τα νέα μέτρα, περιμένοντας με αγωνία και τα επόμενα.

Χαρακτηριστικό για την απίστευτη ωριμότητα των Ελλήνων είναι το ότι σήμερα έχουν απεργία όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αλλά και οι ιδιοκτήτες ταξί απεργούν σήμερα για να εμποδίσουν τους λιγοστούς ανώριμους Έλληνες να διαδηλώσουν μπροστά στη Βουλή.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι οδηγοί των λεωφορείων θα περικυκλώσουν τη Βουλή με τα οχήματά τους, για να προστατεύσουν τους ηγέτες του ελληνικού λαού από τους περιθωριακούς και τους αλήτες που μαζεύονται στο Σύνταγμα. 
πηγη το ΓΚΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου