Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τύπου Σαμαρά

Έντονη κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τύπου του Α.Σαμαρά, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί τον δρόμο της κυβέρνησης και μιλάει με γενικότητες.
 
ΚΚΕ: Η ΝΔ οδηγεί τον λαό σε χρεοκοπία
Για «εθνικοπατριωτικές διακηρύξεις» που έχουν στόχο «να θυσιαστεί ο λαός για να προστατευτούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας και να σωθεί η ΕΕ» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.


«Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή», παρατηρεί το ΚΚΕ

Επισημαίνει ακόμη ότι η πρόταση της ΝΔ με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την «εργασιακή εφεδρεία», «οδηγεί το λαό στην χρεοκοπία» και αποτελεί «την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή».

Αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που προτείνει ως λύση η ΝΔ, το ΚΚΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι «περιλαμβάνει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων». «Τα μνημόνια - πρότυπα που προτείνει, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, για τους λαούς έχουν τα ίδια βάναυσα αποτελέσματα, όπως και του ελληνικού και τα ίδια αδιέξοδα», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της, ή την ίδια επικεφαλής στη συγκυβέρνηση που θα επιβάλει στο λαό την χρεοκοπία. Τίποτα διαφορετικό δεν προτείνει από ό,τι υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει το ΚΚΕ.
ΣΥΡΙΖΑ: Στην ίδια γραμμή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Την εκτίμηση ότι οι θέσεις της ΝΔ που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη κινούνται στην ίδια γραμμή με την κυβερνητική πολιτική εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ.

«Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Αλλωστε», προσθέτει, «οι προτάσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως η πολιτική της συνιστά απόχρωση της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου».
ΔΗΜΑΡ: Γενικόλογες υποσχέσεις Σαμαρά
Για γενικόλογές υποσχέσεις κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε σχόλιό της για την συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι στο εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο», επισημαίνει η παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου