Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ονομαστικές λίστες των υπό απόλυση εργαζομένων στο δημόσιο ζητεί η τρόικα!

Ανατριχιαστικές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι λεπτομέρειες των όσων διημείφθησαν χθες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους τηλεδιάσκεψης, που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, αυτό που ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο ο κ. Πολ Τόουμσεν και οι συν αυτώ, ήταν ονομαστικές λίστες των υπό απόλυση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, οι «απομακρύνσεις» θα ξεκινήσουν απ' όσους προσλήφθηκαν την τελευταία διετία, θα ακολουθήσουν εκείνοι που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση, ενώ αν χρειασθεί οι απολύσεις θα φτάσουν ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα. Υπό ποιους όρους θα γίνει κάτι τέτοιο;
Αν οι δημόσιες δαπάνες, παρά τις περικοπές που θα γίνουν, δεν φτάσουν στο στόχο που έχει τεθεί. Κατά συνέπεια, ολόκληρος ο δημόσιος τομέας θα τελεί υπό τον κίνδυνο της απόλυσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν δέχθηκε τις ονομαστικές λίστες αλλά υποσχέθηκε πάγωμα ή και ανάκληση όσων από τις περίπου 25.000 προσλήψεις έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Δημόσιο εντοπιστούν να παραβιάζουν τον κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 10 αποχωρήσεις.
Επίσης υποσχέθηκε ταχύτερη και βαθύτερη εργασιακή εφεδρεία, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα αποφύγει την πτώχευση. Εντός ή εκτός ευρώ, καθώς, πλέον, όλα τα σενάρια έχουν «πέσει» στο τραπέζι και συζητούνται, χωρίς προκαταλήψεις, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Νεότερα για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων αναμένονται σήμερα το βράδυ μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί μεταξύ Βενιζέλου-τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου