Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Με την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στην Ερέτρια ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Εύβοια


Από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, από το Μαντούδι μέχρι το Αλιβέρι και την Κύμη, στα Ψαχνά, στην Αρτάκη, μέσα στη Χαλκίδα και στις γειτονιές της, η προεκλογική δραστηριότητα των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αγκαλιάστηκε από τους λαϊκούς ανθρώπους της Εύβοιας.

Ιδιαίτερης σημασίας η στήριξη που εκφράζεται στο ΚΚΕ από 100 και πλέον συνδικαλιστές της Εύβοιας. Από τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, τη ΣΕΛΜΑΝ, τη ΝΕΟΣΕΤ, τον ΚΕΛΑΪΔΗΤΗ ΑΕ, το ΖΟΥΡΑ, το ΝΗΡΕΑ, το ΑΙΓΙΣ. Από τους κλάδους των τροφίμων- ποτών, της χημικής βιομηχανίας, του μετάλλου, των οικοδόμων. Από ιδιωτικούς υπαλλήλους, από συνδικαλιστές στο δημόσιο από τους χώρους των ΟΤΑ, των Νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τους συνταξιούχους, απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι και του αγώνα.
Στήριξη που αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα, για να αναγεννηθεί το κίνημα,  για ζωντανέψει και να φουντώσει ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, για να γιγαντωθεί η λαϊκή συμμαχία που θα βάλει πλώρη για ριζικές ανατροπές, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτή την υπόθεση θα καταθέσει τη δύναμη που θα δώσει στο ΚΚΕ ο εργαζόμενος λαός και στις εκλογές!
Τις λίγες ώρες που μένουν μέχρι την Κυριακή οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκοί άνθρωποι που το στηρίζουν είναι στη μάχη του ψηφοδελτίου.
Τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων αποτελούνται από ανθρώπους της πλουτοκρατίας, από εργατοπατέρες, από γυρολόγους και  στελέχη που δίνουν όρκους πίστης στο κεφάλαιο και στην Ε.Ε, που καλλιεργούν το κοινωνικό εταιρισμό, τη συμβίωση των εργαζομένων με τους εκμεταλλευτές τους.
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ  αποτελούνται από αγωνιστές και αγωνίστριες, κομμουνιστές και συνεργαζόμενους που παλεύουν αταλάντευτα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης,  του λαού μας .

 Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας, στην Ερέτρια

Να σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε εργαζόμενη.
Πως θα είναι η επόμενη μέρα ;
Ποια κοινωνική δύναμη θα κρατάει το τιμόνι της εξουσίας , της διακυβέρνησης στα χέρια της; Γιατί εκφράζει αναγκαιότητα η ψήφος στο ΚΚΕ ;

Όλα δείχνουν ότι στις εκλογές της Κυριακής η σημερινή κυβέρνηση θα αποτελέσει παρελθόν και θα έρθει μια νέα κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, πιθανά και αυτοδύναμη.
Δηλαδή, θα έχουμε άλλη μια κυβερνητική εναλλαγή, μια κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος φεύγει και θα τη διαδεχτεί μια άλλη.
Τεκμηριώνουμε με ατράνταχτα επιχειρήματα ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί την 26η Γενάρη θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχιστούν τα βάσανα του λαού.
Γιατί :
Θα παραμείνει  στο σβέρκο του λαού η  Ευρωπαϊκή Ένωση, η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που την προσκυνάνε όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.
Θα είναι εδώ  το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που δημιούργησε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο κατά των λαών , θα δείχνει  καθημερινά τα δόντια της  η κοινοτική νομοθεσία που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις,  που ξεσχίζει  την πλήρη εργασία και εξαπλώνει   τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, η νομοθεσία που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και μειώνει τις συντάξεις.
Θα συνεχιστεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε που  ξεκληρίζει την αγροτιά.
Θα ενταθούν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για νέες αγορές, θα ζούμε τους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους, τις επεμβάσεις κατά των λαών.    
Θα παραμένει  ο μόνιμος βραχνάς,   το πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης και τα  «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που χρησιμοποιεί  το κεφάλαιο, για να κάνει φτηνότερη και φτηνότερη της εργατική δύναμη για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Θα στενάζει ο λαός από τους αντιλαϊκούς νόμους , που ψήφισαν  οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να καταργήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είναι  εδώ το αβάσταχτο χρέος που το πληρώνει ο λαός μας, χωρίς να έχει καμία ευθύνη , αφού τόσο η Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε με το «κούρεμα», είτε με την «επιμήκυνση» το αναγνωρίζουν ως χρέος του λαού ενώ είναι χρέος της πολιτικής που υπηρετεί την πλουτοκρατία , της πολιτικής της ενσωμάτωσης στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.   
Πάνω από όλα, την επόμενη μέρα, θα κυβερνά το  κεφάλαιο, τα μονοπώλια , που έχουν στα χέρια τους τα εργαλεία της οικονομίας, τον πλούτο,  την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ακόμη περισσότερα προνόμια, σε βάρος  του λαού μας.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα παιχνίδια του και προσπαθεί να εκβιάσει το λαό για να αποσπάσει την ανοχή του. Στελέχη του διατυμπανίζουν ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί μετά τις εκλογές να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία ανοχή στους εκβιασμούς. Χτυπάνε λάθος πόρτα. 
Το ΚΚΕ έχει καθαρές θέσεις, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή σε κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική και είναι φανερό πως ανοχή ζητάει ο ένοχος. Αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του και ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα.
Και κάθε φορά αυτή η ανοχή είχε άσχημα αποτελέσματα στη ζωή και τα δικαιώματά του.
Το γνωρίζετε καλύτερα.  Η παγίδα του «μικρότερου κακού» στήνεται  κάθε φορά με τέχνη και μαεστρία για να ψαρεύουν σε θολά νερά  για να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση που προκαλούσε η πολιτική τους κι αυτό  έκανε μεγάλη ζημιά , αποδείχθηκε καταστροφικό, διαιώνισε την  εναλλαγή κυβερνήσεων που η πολιτική τους προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Πότε να φύγει η Ν.Δ και να’ ρθει το ΠΑΣΟΚ , πότε να φύγει το ΠΑΣΟΚ και να’ ρθει η Ν.Δ  χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι αυτοί τα βρήκαν πήγαν μαζί κατά του λαού. 
Κάθε υποτίμηση αυτής της πείρας και εγκλωβισμός στο νέο δικομματικό παιχνίδι Ν.Δ –ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος –θάνατος για τα λαϊκά συμφέροντα.    
Η ζημιά που θα γίνει θα είναι πολύ μεγάλη θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Γι’ αυτό την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Δυνατό ΚΚΕ,  για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για να βάλλουμε γερές βάσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική –λαϊκή εξουσία και  διακυβέρνηση που θα προωθήσει τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή  διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, τη σοσιαλιστική προοπτική.
Σ΄  αυτή, στην κυβέρνηση της εργατικής –λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο , για  να γίνουν πραγματικότητα ιδανικά και αξίες του λαού, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Δυνατό ΚΚΕ, για να μην περάσει η εξαπάτηση του λαού , να μην εγκλωβιστεί στη μια η την άλλη αντιλαϊκή κυβερνητική λύση ,στη μια η την άλλη διαχειριστική εκδοχή που υπηρετεί τα μονοπώλια, να  συγκροτηθεί μια ισχυρή εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση.
Να  οργανωθεί η λαϊκά αντίσταση για να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν οι  εφαρμοστικοί νόμοι, να δεχθεί πλήγμα ο εργασιακός μεσαίωνας, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να δυναμώσει ο αγώνας  για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, για να ανακτηθούν οι απώλειες από την κρίση κι αυτό θα το δει ο λαός στην πράξη , η επιλογή του θα δικαιωθεί.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια σε όσους κοροϊδεύουν ότι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί θα προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια για το λαό.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί παλεύει για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Να πάψει η Ελλάδα να συμμετέχει και να στηρίζει στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος λαών.
Δυνατό ΚΚΕ για να αναμετρηθούμε με την κρατική και εργοδοτική καταστολή,  για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη σίγουρη ελπίδα για το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου