Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρμάρι, με ομιλητή τον Κώστα Τράκο, υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας.



Ο Κ. Τράκος ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Ο λαός μας έχει μεγάλη πείρα από τη ζωή του και από τις ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που τώρα πριν φτάσει στην κάλπη πρέπει να τις αξιοποιήσει. Να σκεφθεί τι έχει κερδίσει τόσα χρόνια από την επιλογή κυβερνήσεων με κριτήριο το «μικρότερο κακό». Προκύπτει πάντα κάτι χειρότερο, νέα μέτρα παίρνονται εις βάρος του λαού, πολύ περισσότερο την περίοδο της κρίσης.

Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα όφελος από την επιλογή ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο πυρήνας της πολιτικής τους είναι κοινός και υπερασπίζει τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ, την ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αναγνωρίζουν και οι δυο το χρέος καλώντας το λαό να το πληρώσει.
Τάζουν ψίχουλα, κοινωνικό μέρισμα η ΝΔ και συσσίτια και 13η σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν δηλαδή από τους φτωχούς για να δώσουν στους εξαθλιωμένους. Ούτε η ΝΔ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας πενταετίας. Έχουν δεδομένο όλο το αντεργατικό- αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν δοθούν αυτά τα ψίχουλα την ίδια στιγμή θα εξανεμίζονται διπλά και τριπλά από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, από τις δεσμέυσεις που έχουν αυτά τα κόμματα στην ΕΕ και στα μεγάλα συμφέροντα.
Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή επιλογή. Δεν αναγνωρίζει το χρέος που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, από τη συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο λαός δε χρωστάει ούτε ευρώ, γι αυτό και πρέπει να διαγραφεί το χρέος ολόκληρο και μονομερώς. Μοναδική λύση για το λαό είναι η αποδέσμευση της  της χώρας από την ΕΕ και τους άλλους οργανισμούς του συστήματος, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Γι'αυτό, την επόμενη μέρα, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Για να αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή λαίλαπα που θα έχει ο λαός να αντιμετωπίσει.
Δυνατό ΚΚΕ για να πέσουν στο κενό τα εκβιαστικά διλήμματα, η τρομοκρατία και το εμπόριο ελπίδας. Γιατί κυβέρνηση θα υπάρχει στις 26 Γενάρη, όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και με αυτοδυναμία.
Δυνατό ΚΚΕ για να μην ξεγελαστεί και πάλι ο λαός. Για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, ικανή να οργανώνει την πάλη του λαού, τη λαϊκή συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου