Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ



Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κοντά μου είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Πάνος Καμμένος. Καλωσορίσατε. Τι κάνετε; Τρέχετε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έκανα 83 ομιλίες, σε 48 ώρες, σε 27 πόλεις.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια, εσείς έχετε βγάλει το αποτέλεσμα. Λέτε ότι ο προεκλογικός αγώνας έχει τελειώσει, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη και δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής.


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο κ. Παπαδάκη και ιδίως από την εικόνα που έχουμε περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα, αλλά και από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις. Η διαφορά είναι πλέον παγιωμένη και πάρα πολύ μεγάλη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντιθέτως, εσείς δίνετε τη μάχη - οι δημοσκοπήσεις λένε, με το στατιστικό λάθος +-1,5-2% - να μπείτε στη Βουλή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έτυχε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είμαστε πάλι οι ρυθμιστές, δηλαδή ήμασταν εκείνοι που ρίξαμε την κυβέρνηση, 168+12=180, οι 12 βουλευτές που αντέξαμε. Αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ισχυροί στην επόμενη Βουλή, με ένα ποσοστό το οποίο πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που λένε οι δημοσκοπήσεις, τότε δεν θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θεωρώ ότι αυτό είναι σημαντικό.

Είναι σημαντικό δηλαδή, την άλλη μέρα να υπάρχει μία πολυκομματική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί την εθνική θέση, ιδίως απέναντι στο χρέος. Να πάμε άνθρωποι οι οποίοι δεν είμαστε ούτε στη λίστα Λαγκάρντ, ούτε στα κατάστιχα του Χριστοφοράκου, ούτε στις λίστες του Λουξεμβούργου και να πούμε στους δανειστές ότι εδώ κάνουμε μία επιτροπή λογιστικού ελέγχου, ότι αυτό το χρέος δεν μπορεί πλέον να πληρωθεί από τις επόμενες 15 γενιές, ότι οι Έλληνες έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, από τα 2,8 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες τα 2,2 δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους.

Πάνω από 300.000 νέοι έχουν φύγει μετανάστες στο εξωτερικό, έχει μπει λουκέτο σε όλες τις επιχειρήσεις, δεν υπάρχει «φράγκο» πουθενά. Οι φόροι που μπαίνουν, έχουν φτάσει πλέον να οδηγούν σε κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας. Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί και πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα μας και σε άλλους δρόμους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε πει και σας ακούω συνέχεια στις προεκλογικές σας ομιλίες ότι θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το λέτε, δεν το κρύβετε. Λέτε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βάζετε «κόκκινες γραμμές».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα πω ψέματα κ. Παπαδάκη στον κόσμο, γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω αυτό που κάνουν άλλα κόμματα, να βγω προεκλογικά και να πω «θα δούμε» και ότι «εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν», όπως έλεγε ο Σαμαράς, ότι «εγώ με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργαστώ» και τα είχε ήδη κάνει «πλακάκια» με τον Βενιζέλο. Είδαμε τις προεκλογικές ομιλίες του 2012, έβγαινε και ωρυόταν «εγώ δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ» και τελικά έχει γίνει ο δικηγόρος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ και του καινούριου και του παλιού-αυτό είναι το φοβερό-και του Παπανδρέου και του Βενιζέλου.

Εμείς λέμε την αλήθεια. Λέμε ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα. Δεν μπορεί να πάει ο Παπασταύρου με πέντε εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ να πάει να διαπραγματευτεί, τον «έχουν», όπως «έχουν» και τους άλλους με τις σακούλες της Siemens. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι μία καθαρή δύναμη, έχουμε ιδεολογικές διαφορές, έχουμε «κόκκινες γραμμές», οι οποίες θα ισχύσουν.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πώς θα ισχύσουν, για παράδειγμα, στο θέμα του μεταναστατευτικού, που είστε διαμετρικά αντίθετοι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι εκεί έχει βρεθεί λύση. Στο μεταναστευτικό εμείς τι λέμε, αναστολή ή κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο II» και αυτό το λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ο κ. Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αν θυμάστε, την τελευταία φορά. Αυτό είναι λύση, το να πάμε να τους δώσουμε χαρτιά, που έλεγε παλιότερα, δεν είναι λύση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πού υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές» που θα ρίχνατε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κράτος - Εκκλησία. Δεν πρόκειται εμείς να το δεχθούμε με τίποτα. Εμείς θα προστατέψουμε την Ορθοδοξία, θα προστατέψουμε τη σχέση Ορθοδοξίας - Ελληνισμού με οποιοδήποτε τρόπο και θα ρίξουμε την κυβέρνηση εάν φτάσει στο σημείο αυτό, να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ θα το περάσω ως κυβέρνηση. Εκεί, από τη στιγμή που εμείς θα είμαστε μέσα και θα ελέγχουμε με το ποσοστό μας την κυβέρνηση και με το αριθμό των βουλευτών μας, δεν θα συμφωνήσουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είπατε και για το φορολογικό; Το φορολογικό σας καλύπτει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να πούμε για τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι συγκεκριμένα για μας, η προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν εξαθλιωθεί αυτή τη στιγμή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακούγονται πολλά για το ρόλο της Αστυνομίας, για παράδειγμα ότι δεν θα χρειάζεται στις διαδηλώσεις να οπλοφορεί.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά τα λέει η Νέα Δημοκρατία. Αυτά είναι παλαβά πράγματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε ότι δεν ισχύουν; Αν ισχύσουν;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκεί θα είμαστε. Δεν πρόκειται εμείς να επιτρέψουμε να αφοπλιστεί η Αστυνομία. Βεβαίως θα προστατεύσουμε και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Από εκεί και πέρα στο φορολογικό, εκεί θα πιέσουμε, γιατί θεωρώ κ. Παπαδάκη ότι είναι το κλειδί αυτή τη στιγμή της πολιτικής διαφοράς, αυτής που μας επιβάλλουν οι δανειστές.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ήδη έχετε διαφορές δηλαδή με αυτά τα οποία ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και υπάρχουν διαφορές, αλλιώς θα ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνούμε σε πολλά πράγματα. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα restart, μια επανεκκίνηση, εάν θέλουμε ανάπτυξη. Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που έχει 29% φόρο σε επιχειρήσεις, 45% στα φυσικά πρόσωπα και δίπλα η Αλβανία, τα Σκόπια και η Τουρκία έχουν από 7% έως 9%; Δεν γίνεται, πρέπει να χαμηλώσει η φορολογία. Καταρχήν να σκιστούν όλοι αυτοί οι φορολογικοί κώδικες. Πρέπει να έχεις τέσσερα PhD και να διαβάζεις και κάθε μέρα τι ψηφίζεις.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το βλέπετε όμως αυτό στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν υπάρχει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, πως πάτε σε συνεργασία όταν διαφωνείτε σε ένα βασικό θέμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πιστεύω ότι εκεί θα τους πείσουμε. Όταν ένα φορολογικό ποσοστό είναι πλαφόν για όλους, δεν μπορεί να κλέψει ούτε ο εφοριακός, ούτε ο έμπορος. Δεν έχει λόγο να κλέψει. Όταν του μικρομεσαίου επιχειρηματία του δώσεις τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα χρέη του, να έχει δύο χρόνια τη δυνατότητα να μην πληρώσει δόσεις για τα παλιά χρωστούμενα με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το μαγαζί του και θα αρχίσει να πληρώνει με ένα μικρό φόρο. Να καταργηθούν οι φόροι οι οποίοι είναι αντισυνταγματικοί. Λένε για τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος σε περιουσιακό στοιχείο. Μόνο επί τουρκοκρατίας έμπαινε τέτοιος φόρος. Εάν δεν ξεκινήσει η οικοδομή, να αρχίσουν 120 επαγγέλματα να δουλεύουν, εάν δεν ξεκινήσει ο τουρισμός με ένα χαμηλό ΦΠΑ για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, εάν δεν φέρουμε πίσω τα παιδιά, τους 300.000 επιστήμονες, που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας, εάν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπως η υπογεννητικότητα. Η υπογεννητικότητα είναι η μεγαλύτερη πληγή του έθνους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε φαίνεται πάλι ο δικομματισμός, τα δυο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πριν ψοφήσει ο γάιδαρος ξέρετε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έτσι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συμφωνώ μαζί σας γιατί και εγώ είμαι αλλεργικός με τις δημοσκοπήσεις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει εταιρεία δημοσκόπησης που από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι σήμερα μας διπλασίασε. Ξαφνικά από το 1,8% φτάσαμε στο 3,6%. Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να πω ότι αν όντως έχουμε αυτή την πόλωση, εσείς λέτε συνέχεια μέσα από τις ομιλίες σας «εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό». Πώς θα τον ενώσετε τον ελληνικό λαό, όταν υπάρχουν δηλώσεις για παράδειγμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα στην αριστερά να κυβερνήσει» και από την πλευρά της αριστεράς ότι «και στάση πληρωμών θα κάνουμε και στη δραχμή θα επιστρέψουμε». Το είπε προχθές ένα στέλεχος στην Κοζάνη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το τι λέει το κάθε στέλεχος σε μια εκπομπή, ξέρετε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι, τα νέα παιδιά, δεν έχουν εμπειρία στην τηλεόραση. Βρίσκονται κάποια στιγμή σε ένα τηλεοπτικό πάνελ τους κάνουν μια ερώτηση και μετά το παίρνει το άλλο κόμμα και το κάνει πρώτο θέμα. Είναι άδικο αυτό. Εγώ ξέρετε τι είπα στους δικούς μου υποψηφίους; «Κάντε και λάθη, βγείτε στην τηλεόραση». Δεν μπορεί να θέλουμε μόνο τους επαγγελματίες, τους γόνους των πολιτικών ή τους επαγγελματίες πολιτικούς να είναι στη Βουλή. Ας είναι και κάποια παιδιά και ας κάνουν και δύο λάθη στην τηλεόραση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη θα αποφασίσει για τη ρευστότητα για τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι απίθανο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακούγεται ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι εκτός.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ας πάρει ο ελληνικός λαός και ας μπει τώρα να δει το ΦΕΚ της 14.01.2015, 17 δις έδωσαν στις τράπεζες, 17 δις από ομόλογα τα οποία παίρνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτά είναι παραμύθια. Πενήντα δις, αποκαλύψαμε εμείς, ότι δόθηκαν από το 2013 μέχρι σήμερα σε ρευστότητα στις τράπεζες. Πρόβλημα ρευστότητας δεν υπάρχει. Δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας και προσπαθούν να απειλήσουν τον ελληνικό λαό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν αφορά βέβαια μόνο την Ελλάδα, την Πέμπτη θα αποφασιστεί και για τις άλλες χώρες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί κ. Παπαδάκη δεν βγάζουν δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις και τις βάζουν στα μικρά;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ποιες;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την προηγουμένη εβδομάδα πήγα στη Ρωσία και πήγα γιατί ήθελα να διαπραγματευτώ και να δω την άλλη μέρα, τη Δευτέρα το πρωί, τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Ξέρετε πως η Gazprom ανακοίνωσε ότι τελείωσε το αέριο από το βόρειο αγωγό; Δεν θα περνάει πλέον το αέριο της Ρωσίας από την Ουκρανία, θα περνάει από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σημαντική είδηση; Δεν είναι επιστροφή και δικαίωση της ενεργειακής πολιτικής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, του South Stream; Βεβαίως και είναι. Στα μικρά.

Εξήντα δύο δισεκατομμύρια τόνοι είναι όλο το αέριο που θα περνάει από την Ελλάδα. Τρεις μήνες credit αν έχει η Ελλάδα, έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα σε τέσσερα χρόνια.

Δεύτερον βγαίνει ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας και λέει: «αν μονομερώς σας βγάλουν από την Ευρωζώνη ή σας αποκλείσουν τα προϊόντα, εμείς εδώ η Ευρασιατική Ένωση, θα άρουμε το εμπάργκο κατά της Ελλάδος και θα απορροφήσουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για τα επόμενα 30 χρόνια σε καλύτερες τιμές». Έχω τέτοιου είδους προτάσεις, οι οποίες είναι και ειλικρινείς προτάσεις, γιατί προέρχονται από μία ομόδοξη χώρα που απέδειξε ότι μας στηρίζει στα δύσκολα. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1974, η Ρωσία ψήφισε υπέρ της Ελλάδος. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πάμε με άλλο αέρα, διότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και οι δρόμοι αυτοί θα ανοίξουν. Να ξεχάσουν δηλαδή οι δανειστές, αυτό που υπέγραψε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς ότι θα διαπραγματευόμαστε μόνο με αυτούς, αυτό τελείωσε τη Δευτέρα το πρωί.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε στις τάξεις σας και συντηρητικούς ψηφοφόρους και εσείς προέρχεστε από τη δεξιά παράταξη. Δεν το κρύψατε και δεν μπορείτε να το κρύψετε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί να το κρύψω, δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου και να σας πω και κάτι, είμαστε άνθρωποι που είμαστε είτε από την κεντροδεξιά είτε από τη δεξιά είτε από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, έτσι;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα στηρίξετε όμως το σύνθημα «για πρώτη φορά αριστερά».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κ. Παπαδάκη, αυτή τη στιγμή το έθνος βρίσκεται σε μια ανθρωπιστική κρίση, επιβάλλει ο λαός να ενωθούμε .Θα κοιτάξω εάν είναι αριστερός ο Τσίπρας ή δεξιός εγώ; Θα προστατεύσω εάν ο Τσίπρας πάει και μου πει διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, εκεί θα τον ρίξω. Αν όμως πάμε να δούμε το εθνικό συμφέρον, πάμε να βγάλουμε αυτό το λαό και να φέρουμε..

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τα έχετε βρει; Έχετε μυστική ατζέντα; Μυστική ατζέντα υπάρχει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καμία μυστική ατζέντα. Όλα δημόσια τα κάνουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ούτε έχετε βρεθεί και έχετε πει; Εσείς βγαίνετε δημόσια και λέτε στηρίζω Τσίπρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς δημόσια θα βγούμε και θα διαπραγματευτούμε, όχι κρυφά. Ποτέ δεν έχω κάνει κάτι κρυφό στην ζωή μου και θεωρώ ότι οι κρυφές συμφωνίες, χωρίς να τις ξέρει ο ελληνικός λαός, είναι η καταστροφή του τόπου. Θα πάμε να διαπραγματευτούμε όλοι μαζί  και θα πούμε: εδώ είναι η ελληνική θέση. Να σας πω, θα τον έχουν «φάει» τον Σαμαρά την Κυριακή το βράδυ. Θα προκύψουν και άλλες δυνάμεις, θα υπάρξουν και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι πιστεύουν στις αρχές του Ζαππείου Ι και του Ζαππείου ΙΙ.

Μακάρι να φτιάξουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να πάμε όλοι μαζί και να πούμε εδώ είναι η Ελλάδα, είναι ο Τσίπρας που είναι αριστερός, είναι ο Καμμένος που είναι κεντροδεξιός, είναι ο Παπαδάκης που είναι από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είμαστε όμως Έλληνες. Έτσι στο Γοργοπόταμο ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη ανατίναξαν τη γέφυρα και έφυγαν ο Γερμανοί. Αν πάμε όλοι μαζί και πούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν γίνεται, δεν μπορούμε να έχουμε 8.000 αυτοκτονίες, δεν μπορεί να πηγαίνει το γράμμα της κατάσχεσης του σπιτιού και ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών προχθές να πεθαίνει μπροστά στα παιδιά του. Δεν το δέχομαι αυτό.

Να πάμε όλοι μαζί λοιπόν να ενωθούμε, να ξεχάσουμε τα εμφυλιοπολεμικά . Ας πάει ο Βορίδης να τα πει εκεί που τα έλεγε, στο παλιό του κόμμα και να τους απομονώσουμε αυτούς τους τύπους. Δεν μπορεί να χυθεί άλλο αίμα στην Ελλάδα. Αρκετά έχυσαν οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι προπάπποι μας. Τελείωσε. Πάμε να ενωθούμε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όσο πιο δυνατοί είμαστε θα είμαστε η εγγύηση για το αύριο. Πίσω δεν κάνω. Όπως έριξα την κυβέρνηση αυτή, εάν αύριο ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος που θα συμμετέχει πάει να δημιουργήσει θέμα είτε στην θρησκεία, είτε στα εθνικά, είτε σε θέματα που είναι «κόκκινες γραμμές» εμείς..

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακόμα και εάν έχει θητεία δύο - τριών μηνών μόνο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μιας εβδομαδιαίας ώρας. Εμείς να ξέρετε ότι αυτό που λέμε ισχύει για πάντα. Εμείς να ξέρετε ότι δεν προδώσαμε ποτέ τον ελληνικό λαό. Καλώ ιδιαίτερα αυτούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία να σκεφτούν ποιος είναι ο Σαμαράς. Όταν σειόταν ένα γήπεδο και φώναζε στην ομιλία του Μητσοτάκη «αλήτη, προδότη Σαμαρά που έριξες την κυβέρνηση», όταν η κ. Μπακογιάννη εχθές είπε ότι εάν συνέχιζε η πολιτική του 1993 θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ποιος την έριξε; Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Ποιος είναι αυτός που έφερε στη Νέα Δημοκρατία τα άκρα, που έλεγε ο Καραμανλής ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα;

Μια σημαία της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μόνο και δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία από κάτω. Μια σημαία του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου που είπε το ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που έβαλε βέτο, θα μπορούσε πότε να ανεχθεί τον Βενιζέλο να λέει «βομβαρδίστε τη Συρία» ή τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει «κόψτε τις συντάξεις και τους μισθούς»; Θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα δουλέψουμε σκληρά, θα μπει μπροστά η πρωτογενής παραγωγή, θα καλλιεργηθούν τα χωράφια. Δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο το να φτιάξει το χωράφι και να παράγει, από την τελική τιμή διάθεσης. Θα δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Υπάρχουν μέτρα. Θέλω να διαβάσει ο ελληνικός λαός το πρόγραμμά μας και να ξέρει ότι εμείς είμαστε εγγυητές και δεν πρόκειται να τους προδώσουμε ποτέ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν σήμερα μαζί μας εδώ. Ελπίζω μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που διαθέτει αυτή η εκπομπή να σας δώσαμε τη δυνατότητα να ακουστούν σημαντικές απόψεις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ επέλεξα στη μία και μόνο εμφάνιση που έχω στον ΑΝΤ1 να είμαι εδώ μαζί σας, γιατί πάντα ήσασταν δίκαιος.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με τιμάτε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μας καλούσατε ακόμα και όταν ήμασταν αποκλεισμένοι από όλα τα μεγάλα μέσα. Σας ευχαριστώ πολύ. Εσείς μας τιμάτε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου