Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στο «σκαμνί» οι διοργανωτές για τις κινητοποιήσεις στην Ιτέα



Μάθαμε και αυτό και πέσαμε από τα σύννεφα. Πληροφορίες θέλουν την ΚΤΕΛ ΑΕ να έχει υποβάλει μήνυση στους διοργανωτές εκείνης της περιβόητης κινητοποίησης που είχε κάνει η Ιτέα για τον Καλλικράτη και για την απώλεια του αυτοδύναμου δήμου.

Για όσους δεν το θυμούνται να πούμε ότι η τοπική κοινωνία της Ιτέας είχε αντιδράσει έντονα στην απώλεια της έδρας δήμου, αλλά και στη συνένωσή της με την Άμφισσα και είχε προβεί σε συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού, με τη συμμετοχή και καθοδήγηση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κινητοποίηση δεν διήρκεσε πολύ χρονικά, ενώ εκεί ήταν σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία παρέμεναν οι συμμετέχοντες κατά μήκος στις δυο πλευρές του δρόμου. Ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα, ίσα – ίσα να τραβηχτούν οι απαραίτητες φωτογραφίες από τις εφημερίδες και τα πλάνα για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών.
Εντούτοις, προφανώς η ΚΤΕΛ, ως γνήσια ιδιωτική επιχείρηση θεώρησε ότι υπέστη ζημία από την κινητοποίηση των κατοίκων και υπέβαλε μήνυση. Αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί από όλο το πλήθος –στο οποίο συμμετείχε και η τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας και σημερινή βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα επιλέχθηκαν δυο συγκεκριμένοι κάτοικοι της Ιτέας και υποδείχθηκαν ως υπαίτιοι, οι οποίοι σήμερα είναι κατηγορούμενοι, στη δίκη που έχει οριστεί για το Μάρτιο του 2013.
Επίσης, η ΚΤΕΛ ας αναρωτηθεί τι ζημιά κάνει στην προβολή της Φωκίδας με τα παλαιά λεωφορεία που στέλνει σε υπεραστικά δρομολόγια και που ξεχωρίζουν από τα οχήματα των άλλων νομών, σα τη μύγα μες στο γάλα. Τη δυσφήμηση που κάνουν κάποιοι οδηγοί και λεωφορειούχοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Όπως και τα προβλήματα που δημιουργούν στους γονείς και τους μαθητές με τα μεικτά δρομολόγια, που είναι κατάφορη παρανομία.
πηγη Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου