Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

8 της αυτοδιοίκησης από την Στερεά στην λίστα του ΣΔΟΕ



Έξι στελέχη της αυτοδιοίκησης ψάχνει ανοίγοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς το ΣΔΟΕ της Στερεάς Ελλάδας και άλλους δύο το ΣΔΟΕ της Αττικής.
Θανάσης Μπουραντάς και Θανάσης  Χειμάρας οι δύο πρώην νομάρχες που βρίσκονται στις έρευνες του ΣΔΟΕ.

Δύο πρώην δήμαρχοι, ο Δημήτρης Καραβάνας και ο Νίκος Τζιβελέκας, ένας πρώην και νυν δήμαρχος ο Βαγγέλης Γεωργίου από την Τανάγρα, δύο αντιδήμαρχοι οι κ.κ. Σκριμπώνης (Δομοκού) και Λ. Παπαδόπουλος (Καρπενησίου), όπως επίσης και ο πρώην βουλευτής Φώτης Αρβανίτης είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που ελέγχονται.
zougla.gr.
Ιδιαίτερα σημαντικές αναταράξεις στο σκηνικό της Κεντρικής Ελλάδας προκαλεί η δημοσιοποίηση των ονομάτων ενώ κυριολεκτικά στην τοπική πολιτική απόφαση επικρατούσε παγωμάρα για πολλές ώρες. Σε ότι αφορά την λίστα του ΣΔΟΕ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την
Κεντρική Ελλάδα σύμφωνα με έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Στερεάς προς τον Ειδικό Γραμματέα και μάλιστα έχει και σήμανση περί εμπιστευτικού εγγράφου, στη λίστα περιλαμβάνεται ο πρώην νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας, για τον οποίο όπως σημειώνεται έχουν προχωρήσει σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και συγκεντρώνουν
στοιχεία, στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο πρώην νομάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς που επίσης έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί και συγκεντρώνουν στοιχεία. Και τα δύο ονόματα κυκλοφορούσαν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ήταν μεταξύ
εκείνων που έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί, χωρίς όμως να έχει γίνει περισσότερο γνωστό τι ακριβώς έχει βρεθεί μέσα σ’ αυτούς. Σύμωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των λογαριασμών και κυρίως η διαδικασία του ελέγχου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου και ακόμη συνεχίζεται. Μεταξύ των ονομάτων ήταν ο αντιδήμαρχος Δομοκού κ. Σκριμπώνης που
βεβαίως προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία μέσα από τους ελέγχους και η δικογραφία έχει παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Λαμίας.

Ακόμη ανάμεσα στα ονόματα είναι οι πρώην δήμαρχοι Υπάτης Δημήτρης Καραβάνας και Σπερχειάδας Νίκος Τζιβελέκας. Σε ότι αφορά τον τελευταίο ήταν διάχυτες οι φήμες εδώ και δύο χρόνια περίπου ότι εξελίσσεται ένας έλεγχος χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει κάποια στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών. Σε ότι αφορά τον πρώην δήμαρχο Υπάτης οι
Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο έλεγχος προχωρά μετά από κάποιες καταγγελίες που είχαν κατατεθεί και είχε υπόψη του το ΣΔΟΕ.
Ακόμη ανάμεσα σε εκείνους που ελέγχονται είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Καρπενησίου Λεωνίδας Παπαδόπουλος ενώ σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνονται και άλλα στελέχη, όπως για παράδειγμα ο κ. Γεωργίου δήμαρχος Τανάγρας που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Αττικής και ο πρώην βουλευτής Φώτης Αρβανίτης.

Χειμάρας: «Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος»
Αν και κρατά σαφείς αποστάσεις με τον τρόπο που έφθασε στο προσκήνιο η συγκεκριμένη λίστα ο κ. Χειμάρας με δήλωσή του θεωρεί επιβεβλημένο τον οποιονδήποτε έλεγχο στα πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας όμως ότι
πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα.
Το πρώτο σχόλιό του είναι ότι «ο οποιοσδήποτε έλεγχος στα δημόσια
Πρόσωπα επιβάλλεται, για να διαλύει σκιές και να επιβεβαιώνει τη διαφάνεια η οποία πρέπει να διέπει τη δημόσια ζωή του τόπου.
Σε ότι με αφορά, κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να ολοκληρωθεί σύντομα και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα ώστε
Να ξεχωρίσουμε «την ήρα από το σιτάρι».
Διαφωνώ βέβαια με τον τρόπο δημοσιοποίησης, πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα, αλλά στέκομαι στην ουσία και αφήνω στην άκρη τους τύπους».

Στο ίδιο μήκος κύματος η δήλωση του Θ. Μπουραντά με εκείνη του Θ. Χειμάρα

Μπουραντάς :  "Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, για τους ελέγχους που γίνονται, είναι το αποτέλεσμά τους"

Οι έλεγχοι που γίνονται σήμερα από το ΣΔΟΕ και από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι επιβεβλημένοι, κυρίως για τα πολιτικά πρόσωπα και πρέπει να γίνονται τακτικά και όχι μόνο τώρα, που είναι ανάγκη να πειστούν οι πολίτες ότι η πολιτεία έχει ενεργοποιηθεί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να αποδεχθούν τα σκληρά και άδικα μέτρα.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, για τους ελέγχους που γίνονται, είναι το αποτέλεσμά τους.
Για αυτό το λόγο ελπίζουμε να ολοκληρωθούν άμεσα και τα αρμόδια όργανα, να δείξουν την ίδια ευαισθησία για την ενημέρωση της κοινής και για το αποτέλεσμα των ελέγχων.

Καραβάνας :Γνωρίζω το αποτέλεσμα του ελέγχου
«Δεν ανησυχώ για οποιοδήποτε έλεγχο που αφορά στο πρόσωπό
μου γιατί γνωρίζω το αποτέλεσμα του ελέγχου» υποστηρίζει ο πρώην
δήμαρχος Υπάτης κ.Δημήτρης Καραβάνας σχολιάζοντας την ύπαρξη του ονόματός του μέσα στη λίστα και συμπληρώνει πως «προφανώς άλλοι λόγοι και όχι η διερεύνηση της αλήθειας οδήγησαν αυτούς που έδωσαν το όνομά μου στη δημοσιότητα. Η κοινή γνώμη θα πρέπει να ενημερώνετε για τα πρόσωπα που ελέγχονται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, χωρίς με την βία να σπιλώνονται προσωπικότητες».

Στον Αρειο Πάγο
Με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε ο επικεφαλής Του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα για τα οποία διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.
Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ’ αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε Η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει,
αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Οκ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Νωρίτερα, ο κ. Στασινόπουλος, απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη να ενημερωθεί εάν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να περιλαμβάνεται το όνομά του, είχε απαντήσει:
«Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας».
Ανάλογες διαβεβαιώσεις έχει δώσει ο ειδικός γραμματέας του
ΣΔΟΕ και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα (Ν. Κωνσταντόπουλος, Π. Καμμένος, Γ. Πατούλης) που ζήτησαν διευκρινίσεις για την αναφορά των ονομάτων τους στη λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη Πέμπτη.

 ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου