Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με το ΙΚΑ Μαντουδίου και τις ΔΟΥ του νομού



Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής, μεταφέροντας το αίτημα του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου Μαντουδίου, για να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα ΙΚΑ Μαντουδίου.

Οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ο κακός οδικός άξονας Χαλκίδας-Αιδηψού και η μεγάλη ανεργία είναι μερικοί από τους λόγους που αναφέρονται στο αίτημα για τη διατήρηση του υποκαταστήματος Μαντουδίου, το οποίο καλύπτει μια έκταση περίπου 587.000 τ.χλμ. και εξυπηρετεί τουλάχιστον 7.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους. (επισυνάπτεται το έγγραφο του Συλλόγου)
Επίσης, παραβρέθηκε σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος, κλιμάκιο από το δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και ο Πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργο, όπου εξηγήθηκε από πλευράς δήμου το πρόβλημα που δημιουργείται από το κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ.
Ο βουλευτής έθεσε και συνολικά το θέμα των ΔΟΥ στο νομό μας (Ιστιαίας, Καρύστου, Λίμνης, Κύμης) ζητώντας ενημέρωση. Από πλευράς Υπουργείου δεν δόθηκαν πολλές ελπίδες για διατήρησή τους καθώς στο πλαίσιο υποχρεώσεων μας για αναδιοργάνωση γενικά των φορολογικών υπηρεσιών προβλέπεται η παραμονή 80 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει προχωρήσει η πλήρης μηχανοργάνωση του συστήματος που δεν θα απαιτεί την φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων. Μέχρι όμως τότε και για αυτό το μεταβατικό στάδιο τουλάχιστον, ζητήθηκε να υπάρξουν γραφεία εξυπηρέτησης για τους πολίτες λόγω των ιδιαιτεροτήτων που όπως εξηγήθηκε παρουσιάζει ο νομός μας. Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρξουν εκ νέου επαφές του βουλευτή με τον Γενικό Γραμματέα και τον καθ΄ύλη αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου