Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Απάντηση Βενιζέλου σε δημοσιεύματα σχετικά με τους χειρισμούς Στουρνάρα

Κεντρική επιλογή και θεμέλιο στην συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της Καθημερινής. 
"Όσοι θεωρούν ότι η θέση αυτή υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, ούτε πως διαμορφώνονται οι ευρωπαίκοί συσχετισμοί", προσθέτει στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει, "οι προτάσεις αυτές είναι που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και την πολιτική, κοινωνική σταθερότητα της χώρας".
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, αναφέρεται ότι θα ήταν περισσότερο υπεύθυνο -σύμφωνα με τον συντάκτη- για τον κ. Βενιζέλο να μην υπονομεύει δημοσίως τη θέση του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης βάζοντας τρικλοποδιές από τη πρώτη στιγμή. "
"Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τους κινδύνους που απορρέουν από τις απειλές και τις πρόωρες μονομερείς διεκδικήσεις. Προφανώς δεν μπορεί να έχει ξεχάσει πόσο κόστισε η δική του ρήξη με την τρόικα ή σε πόσο δεινή θέση βρέθηκε στο πρώτο Eurogroup στο οποίο συμμετείχε", καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, δήλωσε ότι επιμένει στην ανάγκη εθνικής διαπραγμάτευσης και συνάντησης των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών πριν τη μετάβαση του στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου