Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δείτε ποιός είναι ο Χαλκιδέος σύμβουλος του Σαμαρά που τάραξε χθες το Μαξίμου με δηλώσεις του ο Κ. Μαρκόπουλος

Ο Καθηγητής Ιωάννης Κ. Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε το 1966.
Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Το 1968 ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μετά από εξετάσεις,
όπου μεταξύ πολλών εκατοντάδων υποψηφίων έλαβε την τρίτη θέση, και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου με παραστάσεις τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Regensburg της Γερμανίας, όπου διετέλεσε επιστημονικός βοηθός και εδίδαξε ως λέκτωρ της Ελληνικής Γλώσσας.

Το 1983 διορίζεται Επίκουρος Καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σήμερα διδάσκει ως Καθηγητής στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αστικό Δίκαιο (Γενικές Αρχές, Εμπράγματο Δίκαιο και Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο), Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή, Δίκαιο Προστασίας της Προσωπικότητας και ΜΜΕ, Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο και Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος. Επίσης διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου αντικείμενο της διδασκαλίας είναι το Δίκαιο Περιβάλλοντος.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Αστικολόγων Ελλάδος, Μέλος της Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου καθώς επίσης Μέλος της Ενώσεως Δικονομολόγων και της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών και επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών. Επιπλέον είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δικαίου που εδρεύει στην πόλη Trier Γερμανίας (ERA, Europäische Rechtsakademie).

Ο κ. Καράκωστας διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το διάστημα 2000-2003, ενώ από το 2003 έως 31.8.2007 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 διετέλεσε Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανεπιστημιακής Λέσχης και από τον Μάϊο του 2009 Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 26.6.2009 εκλέγεται Διευθυντής Τομέα Α΄ Ιδιωτικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την 1.9.2009 αναλαμβάνει καθήκοντα. Στις 7.1.2010 αναλαμβάνει καθήκοντα και ως Αντιπρύτανης επί των Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Καράκωστας διευθύνει το τριμηνιαίο περιοδικό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή των μηνιαίου περιοδικού ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και είναι επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού ''ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ''. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής της δεκαπενθήμερης Εφημερίδας του Πανεπιστημίου Αθηνών ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου