Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΠΚΑ-ΣτΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ


Η Ένωσή μας,
Μετά από τα αλλεπάλληλα φορολογικά  «χτυπήματα» που δέχονται εκατομμύρια πολίτες,  αφού πλέον είναι ορατά τα αποτελέσματα από τα 2 περίπου εκατομμύρια φορολογουμένων οι οποίοι έχουν υποβάλλει, μέχρι τώρα,  την φορολογική τους δήλωση και έχουν παραλάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα,

Μετά από την αποστολή επιπλέον, μιας σειράς εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ του 2009 το ΦΑΠ 2010,2011& … έρχεται και του 2012,
Μετά από το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) που δεν πληρώθηκε και θα βεβαιωθεί στις εφορίες αλλά και για το 2012 το οποίο λόγω των εκλογών πήγε πιο πίσω και… αναμένεται,
Μετά την  συνεχιζόμενη ασφυκτική πίεση των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
Μετά από όλα αυτά , και ενώ  παράλληλα έχουμε την συνέχιση της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος (με μείωση των αποδοχών και αύξηση φόρων), την καλπάζουσα αύξηση της ανεργίας, που επίσημα αγγίζει πλέον το 25%, τα έκτακτα και μη  φορολογικά μέτρα, όπως ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι καταναλωτές και οι Ενώσεις τους δεν μένουμε απαθείς.
Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας,
εμείς οι Συλλογικοί φορείς των καταναλωτών, που γνωρίζουμε πως, εξανεμίζεται το εισόδημά μας, με τις συνεχείς ανατιμήσεις των ειδών στα Σούπερ Μάρκετ, τις αλόγιστες υπερχρεώσεις σε κάθε είδους λογαριασμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ασφάλειες, κινητή τηλεφωνία, πιστωτικές κάρτες), εμείς που ζούμε καθημερινά το δράμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, των  συνταξιούχων που δεν τους  φτάνει η πενιχρή τους σύνταξη ούτε για το μισό μήνα, των πολυτέκνων και των ανθρώπων που κυριολεκτικά βρίσκονται σε απόγνωση, και των νέων που ζουν την αγωνία  της ανεργίας.
Εμείς όλοι, μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και σε βάθος κατανόηση των αδιεξόδων που βρίσκονται πολλά νοικοκυριά, καταθέτουμε σήμερα ανοιχτά, τις ρεαλιστικές προτάσεις μας, οι οποίες είναι αυτονόητο, πως επιδέχονται επιπλέον συμπλήρωση ή διόρθωση, από πολίτες και φορείς στους οποίους απευθύνεται, ώστε όλοι μαζί, οργανωμένα και αγωνιστικά να δώσουμε να καταλάβουν οι κυβερνόντες, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή τους, ως μια δίκαιη λύση, που στόχο έχει πλέον, την επιβίωση των πολιτών και την ανοικοδόμηση της κοινωνικής συνοχής, η οποία έχει πλέον διαρραγεί.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Προτείνουμε την επαναφορά δύο φορολογικών κλιμάκων.
Μία των μισθωτών και συνταξιούχων και μία όλων των άλλων φορολογουμένων. Αυτό, γιατί οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν συνειδητά ή αναγκαστικά, είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος μιας ισοπεδωτικής φορολογικής κλίμακας με όλους τους άλλους φορολογούμενους. Μέχρι να γίνει αυτό ζητάμε την:
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ  της φορολογικής κλίμακας του Οικ.έτους 2011(χρήσης 2010) και για τα εισοδήματα του Οικ. Έτους 2012 (χρήσης 2011) με έκδοση Νέου εκκαθαριστικού.!
         

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κλιμάκιο Εισοδήματος
Φορολ. συντελεστής %
Φόρος κλιμακίου
Σύνολο
(ευρώ)

(ευρώ)
Εισοδήματος
Φόρου
(ευρώ)
(ευρώ)
12.000
0
0
12.000
0
4.000
18
720
16.000
720
6.000
24
1.440
22.000
2.160
4.000
26
1.040
26.000
3.200
6.000
32
1.920
32.000
5.120
8.000
36
2.880
40.000
8.000
20.000
38
7.600
60.000
15.600
40.000
40
16.000
100.000
31.600
Υπερβάλλον
45




Επίσης, το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας να αυξάνεται κατά χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει, κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν, κατά έντεκα χιλιάδες πεντακόσια (11.500) ευρώ εάν έχει  τρία τέκνα που τον βαρύνουν και κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία. Έτσι θα  επανέλθει στο αφορολόγητο π.χ. ο τρίτεκνος στα 23.500 € από το σημερινό των 12.000 ευρώ!!! Αυτό που ονομάσθηκε, ως το  αφορολόγητο της σφαγής των πολυτέκνων, μιας και η επιπλέον φορολογική επιβάρυνσή τους είναι 3295 €.!

Άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 55% για τα επόμενα έτη, στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν και εισοδήματα από άλλη πηγή, όταν αυτά, τα εισοδήματα, δεν υπερβαίνουν το ποσό από μισθωτές υπηρεσίες.

Δεν ζητάμε  ΡΥΘΜΙΣΗ των υπέρογκων φόρων σε περισσότερες δόσεις, αλλά την  ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ με δικαιοσύνη και στο πλαίσιο της Συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας.

Δεν νοείται ο σημερινός άνεργος να πληρώσει φόρους τεκμηρίων για τον προηγούμενο χρόνο,  όταν ο ίδιος σήμερα έχει έντονο βιοποριστικό πρόβλημα.!
Ζητάμε άμεσα την απαλλαγή από τα τεκμήρια, της πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. καθώς και του ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου της οικογένειας έως 1600 κιβ.



Ζητάμε να προστατευθεί από ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (εκτός του ΦΠΑ και Φ.Μ.Υ ) τουλάχιστον, η πρώτη κατοικία, όπως νομοθετικά προστατεύεται και με το νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!
Δεν θα πρέπει να θιγεί από το ίδιο το Δημόσιο, ο πυρήνας των δικαιωμάτων του πολίτη Συνταγματικά κατοχυρωμένος, που είναι η ιδιοκτησία.

 ΦΠΑ
Ο Φ.Π.Α. είναι ο έμμεσος φόρος των καταναλωτών, οι καταναλωτές τον  πληρώνουν και το κράτος δεν τον εισπράττει πάντα.
Άμεσα κίνητρα για συλλογή αποδείξεων παροχής υπηρεσιών από τους πολίτες- καταναλωτές, για υπηρεσίες που παρέχονται από  ελευθέρους  επαγγελματίες και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών.
Άμεση εφαρμογή των αυστηρών διατάξεων που προβλέπονται στο 76 του Ν. 3842/2010, οι οποίες έχουν ατονήσει ή μάλλον έχουν ξεχαστεί, για αυτούς που κλέβουν το Φ.Π.Α. μη εκδίδοντας κατά την πώληση το νόμιμο παραστατικό.!                             
Προβλέπεται στο σχετικό άρθρο, «αν διαπιστώνεται από διαφορετικούς κάθε φορά φορολογικούς ελέγχους για τουλάχιστον δύο φορές, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, ότι δεν εκδόθηκε ή εκδόθηκε ανακριβώς το προβλεπόμενο στοιχείο κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής ή αν πιαστεί μέσα στην ίδια χρήση υπότροπος σε μη έκδοση παραστατικού, επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για διάστημα μέχρι ένα (1) μήνα, η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος…και γενικά κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης του επιτηδευματία», με την ένδειξη «ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ».
     Μείωση του ΦΠΑ στα ντόπια  αγροτικά προϊόντα και καταναλωτικά               
         αγαθά, ώστε να είναι ανταγωνιστικά και να  βοηθηθεί  έτσι η εγχώρια
         παραγωγή!

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για να αναλύσουμε την πραγματική κατάσταση, με παραδείγματα, που βιώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, και πρωτίστως να διατρανώσουμε, όλοι μαζί, την αντίθεσή μας στην φοροεπιδρομή που δεν έχει τέλος, και να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο, την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων μας,
ΚΑΛΟΥΜΕ σε παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Νικολάου –Χαλκίδας, σε ανοιχτή συγκέντρωση κάθε «φοροκαμένο» πολίτη, μισθωτό, με την οικογένειά του και τα παιδιά του, κάθε συνταξιούχο, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους άνεργους, και τους επαγγελματίες. Όλοι μαζί μπορούμε.!

           ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ,
                              ΠΡΙΝ… ΠΑΜΕ ΕΦΟΡΙΑ.!

  
Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Ο Πρόεδρος                                               Η Γ.Γραμματέας

Γιώργος Μητροπέτρος                                 Χρύστα Δημαρέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου