Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ένα ακόμη αριστερό πρόσημο πέφτει, Tι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ;


Αλλάζει το νόμο Ραγκούση για το καθεστώς ιθαγένειας ο Στυλιανίδης ήταν ένα από τα πρόσημα της ΔΗΜΑΡ. Καθότι την μη αλλαγή του νόμου Ραγκούση την είχε προβάλλει η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της ως ένα από τα οκτώ αριστερά πρόσημα για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση και είχε μιλήσει για άλλους ριψασπίδες.  
Την εναρμόνιση με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σε χώρες του Νότου για την απόδοση ιθαγένειας ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Αθανασίου, χθες σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν με τους δημοσιογράφους. 

Σημείωσαν ότι για να λάβουν ιθαγένεια τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, θα πρέπει οι γονείς τους να παραμένουν νόμιμα στη χώρα επί οκτώ και όχι επί πέντε χρόνια που ισχύει σήμερα με τον νόμο Ραγκούση. Προανήγγειλαν επίσης την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Επίσης. συζητείται να αυξηθούν από επτά σε δέκα τα χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα ενός μετανάστη, προκειμένου να πολιτογραφείται Έλληνας. Ο Χ. Αθανασίου, που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα της μετανάστευσης, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασίζει το παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν ενηλικιώνεται (18 ετών), για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ενώ υπάρχουν σκέψεις να αποδίδεται η ιθαγένεια ως επιβράβευση σε παιδιά μεταναστών που επιτυγχάνουν να εισαχθούν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

2 σχόλια:

  1. "Εγώ προτείνω να δίνεται η ιθαγένεια και στα παιδιά των μεταναστών μετά από 10 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, εφόσον δεν κάνουν τροχαίες παραβάσεις.
    Ρε Τραμπάκουλα Στυλια(ρι)νίδη τι σχέση έχει η εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ με την Ιθαγένεια;
    Θα μου πεις τώρα τι να δίνουμε, άδειες για περίπτερα ή θέσεις στις μισθολογικά κουτσουρεμένες ΕΔ δε λέει, ας δώσουμε μια ιθαγένεια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεωνίδας Μαργαρίτης13 Ιουλίου 2012 στις 11:53 π.μ.

    Προς τι η ενόχλησή σας αγαπητέ? ανάγκην απο επιστήμονας έχομεν. δεν είδατε την ανακύκλωση των ιδίων σε θέσεις συνομιλητών, συμβούλων, παρακαθημένων κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή