Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η αθόρυβα ηχηρή κόντρα του Ανδρέα Λοβέρδου

Το ρήγμα ανάμεσα στον Βενιζέλο και το Λοβέρδο γίνεται καθημερινά πιο βαθύ. Από τότε που ο Βαγγέλης του πρότεινε να γίνει αντιπρόεδρος και ο Ανδρέας αρνήθηκε οι δυο τους δεν έχουν αλλάξει κουβέντα.
Γενικότερα ο άλλοτε λαλίστατος Λοβέρδος μιλά ελάχιστα και σε επιλεγμένους συνομιλητές, έχει όμως αναπτύξει την τέχνη να απαξιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ανοίγει το στόμα του.Παράδειγμα γι’ αυτό είναι ο... Μόσιαλος. Την Παρασκευή ο Βενιζέλος τα «έχωσε» στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Με αφορμή την πολιτική εκδήλωση που έκανε ο Μόσιαλος λέγοντας ότι «χάνεται η αίσθηση των πολιτικών μεγεθών» και ότι «αυτό βλάπτει την παράταξη».
 
Τη Δευτέρα ο Λοβέρδος έκρινε ότι έπρεπε να πιει έναν καφέ μαζί του και όρισε το ραντεβού στη «Βιβλιοθήκη». Κάθησαν εκεί δύο ώρες ώστε να το μάθουν όλοι.


Ο Λοβέρδος έχει αποκαταστήσει πλήρως τη σχέση του και με το Φλωρίδη, ένα στέλεχος για το οποίο ο Βενιζέλος δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα. Στο επίσημο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα χαμηλά αν και δεν λείπουν οι εισηγήσεις εκείνων που θέλουν να πάνε την αντιπαράθεση με το Λοβέρδο στα άκρα.
 

Πιθανόν, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να το σκέφτεται. Προς το παρόν κλείνει μέτωπα. Έτσι πρότεινε μια θέση στην Άννα Διαμαντοπούλου μια θέση στην Πολιτική Γραμματεία. Ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ένα από τα στελέχη που ο Βενιζέλος ουδέποτε πρότεινε στην κυβέρνηση για να κόψει το Στουρνάρα πιθανόν να αναλάβει το ΙΣΤΑΜΕ.
 

Στον Στουρνάρα ο Βενιζέλος δεν έχει συγχωρήσει ότι ο Σαμαράς τον έκανε υπουργό Οικονομικών, παρακάμπτοντας τη δική του απόφαση να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης. Το κλάδεμα του υπουργού Οικονομικών είναι το πρώτο σημείο της ατζέντας για τον Βενιζέλο, ο Λοβέρδος μπορεί να περιμένει.

Όχι τυχαία ο Βενιζέλος άφησε να διαρρεύσει με κάθε τρόπο ότι εκείνος ζήτησε τη σημερινή σύσκεψη του Μαξίμου για να καθοριστεί η επίσημη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης και επίσης ότι είναι ενοχλημένος με τον Στουρνάρα επειδή παρέκαμψε την συμφωνημένη διαπραγματευτική γραμμή.  

Ο Γιάννης Στουρνάρας πιθανόν να περάσει ένα δύσκολο απόγευμα στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας την κριτική του Βενιζέλου, πιθανόν τόσο δύσκολο, όσο αυτό που πέρασε στο Eurogroup. Αν βγει πάντως ένα τέτοιο κλίμα από τη συνάντηση, τότε δεν είναι καθόλου δύσκολο να μαντέψετε με ποιον θα πιει καφέ την Τετάρτη ο Λοβέρδος. 


Θέμης Δαγκλής
   http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου