Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με την εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία


Ο Συμεών Κεδίκογλου συμμετείχε στη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και αντιπροσωπείας της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, στην οποία είναι πρόεδρος ο Ι. Βαρδακαστάνης, στα γραφεία της Ιπποκράτους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών ενόψει της συνάντησης τους, μετά και από διαρκείς αναφορές από τα ΜΜΕ για περικοπή επιδομάτων συμπεριλαμβανομένων των αναπηρικών (προνοιακών, εξωιδρυματικού επιδόματος κ.λπ.).
Τα άτομα με αναπηρία συζήτησαν την στήριξη του χώρου και να υπάρχει ένα δίκτυ για αυτές τις πραγματικά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Να τηρηθούν οι διεθνείς συμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία, που ψηφίσθηκαν στις 10/4 με τον νόμο 1074, ενώ ζήτησαν και οι ίδιοι να υπάρχει διαφάνεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εμπλέκονται σε κυκλώματα επιδομάτων μαϊμού είτε είναι πολίτες που σφετερίζονται την αναπηρία είτε είναι γιατροί είτε δημόσιοι λειτουργοί είτε πολιτικά πρόσωπα.  
Τέλος, ειδική μνεία έγινε για τα περίπου 60.000 άτομα με αναπηρία που είναι στην αναμονή του ΚΕΠΑ για την αξιολόγηση της αναπηρίας τους και έχει κοπεί η σύνταξή τους και η φαρμακευτική περίθαλψη μέχρι να γίνει η πιστοποίηση. Γι΄ αυτούς ζητήθηκε να ισχύει η προηγούμενη σύνταξη έως ότου υπάρξει νέα απόφαση.
Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος, θα δει και θα θέσει όλα αυτά τα ζητήματα με ιδιαίτερη ευαισθησία. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση αντιπροσωπείας των ατόμων με αναπηρία με τον Συμεών Κεδίκογλου και τον καθηγητή κ. Κρεμαστινό, καθώς είναι υπεύθυνοι στον κοινοβουλευτικό τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου