Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δήμος Χαλκιδέων: Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ


Φωτο: Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης, Ευφροσύνη Κορωναίου
Μια σημαντική επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χαλκίδας, Ευφροσύνη Κορωναίου, η οποία απέσπασε (διαγωνιζόμενη μαζί με περίπου 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες) έπαινο στην 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη.


Η διάκριση που πέτυχε  αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι είχε να ανταγωνιστεί μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους στις χώρες τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ
Η διάκριση της συμμετοχής της μαθήτριας του 2ου Λυκείου Χαλκίδας στην Ολυμπιάδα Βιολογίας (επιλέχθηκε μεταξύ 1000 και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ΄ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας), είχε κινητοποιήσει τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, που ομόφωνα είχε αποφασίσει να ενισχύει οικονομικά και να αναλάβει όλα τα έξοδα που θα χρειαζόντουσαν για την καλύτερη προετοιμασία της μαθήτριας που θα εκπροσωπούσε την χώρα και την πόλη μας στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό στη μακρινή Σιγκαπούρη.
Η είδηση της μετ’ επαίνου διάκρισης, χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης στο σύνολό της.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Ευφροσύνη Κορωναίου απέστειλε ο δήμαρχος, Θανάση Ζεμπίλης.
Το μήνυμα έχει ως εξής:
«Αγαπητή Ευφροσύνη,
συγχαρητήρια για την αφοσίωσή σου σε υψηλούς στόχους, για την επιβράβευση του μόχθου σου, για την πρώτη μεγάλη νίκη σε μια από τις πρώτες μεγάλες μάχες σου.
Όλοι μας αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που σε βλέπουμε να ανεβαίνεις με επιτυχία την κλίμακα των εκπαιδευτικών επιδόσεων.
Ως Δημοτική Αρχή, με επιλογή την επένδυση στην παιδεία, δηλώνουμε την αρωγή μας σε κάθε συλλογική και προσωπική προσπάθεια στον υπέρτατο σκοπό της μόρφωσης, της γνώσης.
Στην απαιτητική εποχή μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες, είναι πολλές κι όταν η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις είναι επιτυχής, τότε όλοι μας μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
Η διάκρισή σου στον δύσκολο και επίπονο πνευματικό αγώνα, λογίζεται ως κατεκτημένο αγαθό-σκευή στην πορεία σου στο σύγχρονο κόσμο των ανοιχτών οριζόντων, αποτελεί δε πηγή ενθάρρυνσης και προοπτικής για όλους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου