Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι αποκρατικοποίησεις κρύβουν την "πτώχευση" της χώρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση, για την ιδιαίτερα χαμηλή αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίου αλλά και για τη ενδεχόμενη μείωση σε μισθούς και συντάξεις.
«Τα έσοδα από τις πρώτες 50 αποκρατικοποιήσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 7,5 δις, την ίδια ώρα που μιλούσαν για 50 δις. Μήπως σε αυτά περιλαμβάνεται και ο ορυκτός πλούτος της χώρας ή ο υποθαλάσσιος;

Αν προβούμε σε αποκρατικοποιήσεις και οδηγηθούμε σε πτώχευση, μετά δεν θα είναι το ίδιο καθώς δεν θα μας έχει μείνει τίποτα για να ορθοποδήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Και συνέχισε λέγοντας «Ενώ είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε σύγκριση με αυτή των Γερμανών είναι 1 προς 20, δηλαδή 200 φορές παραπάνω αγοραστική δύναμη έχουν οι Γερμανοί, 90% παραπάνω οι Ισπανοί και 25 % παραπάνω οι Πορτογάλοι. Εμείς έχουμε αγοραστική δύναμη είμαστε 19% παραπάνω από τη Βουλγαρία».
Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο και για τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς όπως επισήμανε δεν έχει επαναπροσδιορισθεί το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα. «Δίνουν», όπως είπε, « λανθασμένα στοιχεία για τη χώρα στο εξωτερικό για αυτό και οι Ευρωπαίοι μας ζητούν να κόψουμε επιπλέον μισθούς και συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου