Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του συντονιστή των θεμάτων αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.


Με τον βουλευτή και συντονιστή των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. Βαγγέλη Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε, στα πλαίσια των συναντήσεων. με τα κόμματα.
Μετά τη συνάντηση, ο Βαγγ. Αποστόλου  δήλωσε:
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. είναι μία από τις λίγες πετυχημένες περιπτώσεις επιχειρηματικότητας του Συνεταιριστικού κόσμου
μέσα στο χρεοκοπημένο και απόλυτα καταδικασμένο στη συνείδηση των αγροτών συνεταιριστικό σύστημα, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συντήρησαν και συντηρήθηκαν από αυτό επί δεκαετίες. Η ανταμοιβή φυσικά είναι το ξεπούλημα της.

     Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί πρότυπο  της μεταποιητικής βιομηχανίας που διαθέτει η χώρα στον αγροτικό χώρο .  Δεν φαίνεται όμως στις προθέσεις της κυβέρνησης να ενισχύσει τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες όπου οι ίδιοι οι παραγωγοί  παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση.
 
  Οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όχι μόνο τη διατήρηση του καθεστώτος ιδιοκτησίας της γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και την παραχώρηση των μετοχών της ΑΤΕ στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.  Ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, όπως ορίζει και η ιδρυτική πράξη της, αλλά και ν’ αναβαθμιστεί αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους παραγωγικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου σ΄αυτή τη δύσκολη μάχη , τόσο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας άμεσα σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και με την παρουσία του στην αγωνιστική τους κινητοποίηση.

 Μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και στις επιχειρήσεις, τους κατοίκους των περιοχών, θα υπηρετήσουμε  αταλάντευτα τον αγώνα για να ακυρωθούν τα σχέδια των μνημονιακών εταίρων και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας για την προοδευτική έξοδο από την κρίση, με τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και την ανόρθωση της υπαίθρου .»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου