Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αναβρασμός στην «γαλάζια» βάση

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στην βάση της ΝΔ κυρίως από την πλευρά των «γαλάζιων» συνδικαλιστών ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Νικολόπουλος δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, φλερτάροντας με την διαγραφή.
Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Φίλιππος Ταυρής ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές.
Πρώτοι που πέρασαν την πόρτα των γραφείων της ΝΔ στην Συγγρού ήταν της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις.

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για καμία απόλυση στο Δημόσιο και καμιά περαιτέρω οριζόντια μείωση αποδοχών.


Στο στόχαστρο των συνδικαλιστών Στουρνάρας και Χατζηδάκης


Οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών. Θεωρούν πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας τεχνοκράτης, ο οποίος δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και στόχο έχει την συνέχιση του μνημονίου.


Ο χαρακτηρισμός «ινδιάνος» που ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ φωτογράφιζε τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα ένας άλλο «γαλάζιος» συνδικαλιστής ο Θύμιος Λυμπερόπουλός με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό καταφέρεται εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη για την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί.


«Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητος (εκλεγόμαστε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεστε κι εσείς) τότε δεν είναι συντεχνία αλλά πραγματικό και ουσιαστικό στήριγμα για την κοινωνία που σκοπεύει να δικαιώσει την εργασία απελευθερώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ανούσιου και χαζού πολέμου των πολιτικών που πολεμούν συνδικαλιστές και των συνδικαλιστών που πολεμούν πολιτικούς. Προτιμάμε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί.


Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να συγκρουστεί μαζί τους στην περίπτωση που εναντιωθούν στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε τις προθέσεις του και στο σύντομο παρελθόν διαγράφοντας από την ΝΔ τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ.


«Σέβομαι όλους όσους αγωνίζονται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο και αγωνίζονται με όπλο τις ιδέες και τις αξίες τους. Ωστόσο, πρέπει και με τις ιδέες και με τις αξίες τους να παρακολουθούν τις εξελίξεις των καιρών. Να παρακολουθούν, δηλαδή, πως αλλάζουν τα πράγματα και, αν οι φίλοι ομοϊδεάτες δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις αλλαγές, θα καταλήγουν σε τέτοιες ανακοινώσεις. Δε συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεών τους» απάντησε στην ΔΑΚΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στον
Real Fm 97.8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου