Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Έκκληση από τον Δήμο Ερέτριας για σωστή διαχείρηση των απορριμάτων

Ο Δήμος Ερέτριας,  μεσούντος του Καλοκαιριού, που τριπλασιάζεται ο πληθυσμός λόγω της έλευσης των παραθεριστών, απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διαχείριση των απορριμμάτων τους.


Συγκεκριμένα, τα απορρίμματα πρέπει να απορρίπτονται μέσα στους κάδους σκουπιδιών και οι σακούλες να είναι ερμητικά κλειστές. Τα δε ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους.

Για τα κλαδιά, τα χόρτα και τα ογκώδη αντικείμενα οι κάτοικοι καλούνται να μην τα εναποθέτουν δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 22293 50101 & 22293 50004   προκειμένου να συνεννοηθούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας για την μέρα και την ώρα αποκομιδής τους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στα κέντρα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων γίνεται καθημερινά ενώ στα περίχωρα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, την ίδια εποχή ο Δήμος Ερέτριας είχε στη διάθεσή του 18 επιπλέον άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας που είχαν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό, διαδικασία που φέτος καθυστέρησε λόγω των Εθνικών Εκλογών. Τέλος ο Δήμος Ερέτριας θα ενισχύσει τις επόμενες εβδομάδες το προσωπικό του στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου